Foto on es veu la policia un cop comès l'intent d'homicidi per robar un mòbil a Lleida

Intent d'homicidi a Lleida per robar un mòbil

El fet va desencadenar una baralla als carrers de Lleida a ganivetades

La inseguretat ciutadana és un dels temes que es tracten des de fa molts mesos per part de les autoritats polítiques i policials però la realitat és que els casos d'intents d'homicidi han augmentat exponencialment en els darrers temps.

Les xifres oficials ens parlen que els homicidis i assassinats consumats van pujar a Catalunya un 12,7% el 2023 respecte al mateix període de l'any anterior. Això s'està veient una tendència a l'alça en aquest tipus de delictes en els darrers temps, i el cas de Lleida és un reflex fidel d'aquesta tendència alcista.

Baralla al centre de Lleida

L'últim succés va tenir lloc al centre de Lleida quan fruit d'una baralla entre dues persones, per robar-li el mòbil, i que va acabar amb un apunyalant l'altre al coll ia les cames deixant-lo mal ferit. La policia es va desplaçar al lloc de l'incident i van començar una recerca del possible autor que van acabar reconeixent, ja que encara portava l'arma blanca de l'agressió.

Aquest fet posa de manifest els índexs d'inseguretat elevats que es viuen a Catalunya, i més un succés que es va donar en plena llum del dia ja que eren les 5 de la tarda. En cap moment no va transcendir la procedència del presumpte autor que tenia 28 anys. En el cas de Barcelona, ​​la delinqüència als carrers també va pujar un 6'7% entre el 2022 i el 2023. Una tendència perillosa i que preocupa administracions i ciutadania.

Un conductor begut ataca la seva filla i agredeix un policia a Lleida

La ciutat de Lleida va protagonitzar un altre macabre cas on en aquesta ocasió un conductor ebri va agredir la seva filla i davant l'albirament de la policia que intento reduir l'home i fer-li la prova d'alcoholèmia, que va donar positiu, també va agredir la policia i que van optar per emportar-se arrestat l'home.

Aquests fets posen en alarma les autoritats que han de prendre mesures per reduir els índexs de violència vicària que està pujant els darrers temps. Els homicidis i la violència sexual o vicària estan sent una constant a la nostra societat, la qual cosa exigeix ​​una major regulació per part de l'administració perquè aquest tipus de delictes no s'arribin a cometre.

Davant de totes aquestes taxes de criminalitat i inseguretat els diferents partits treuen pit en plena campanya electoral per a les autonòmiques, però lluny de la realitat és que la deixadesa dels diferents governs en aquesta matèria ha portat aquests fets a una situació límit i que cada any que passa tinguem de parlar, malauradament, de més casos.