Muntatge amb una escena de la pel·lícula El crim de Georgetown. A la dreta una imatge amb el logotip de TV3

La Gran Pel·lícula de TV3 del 28 de juny: Un crim i un personatge excèntric

El retorn de la cita cinèfila setmanal

La cita cinèfila setmanal de TV3 havia patit irregularitats, perquè l'emissió d'Eufòria va relegar l'espai La gran pel·lícula de TV3 als dimecres i posteriorment l'entrada d'El Tros, va provocar que es deixés d'emetre. Ara, el cinèfil català està d'enhorabona, perquè l'espai torna i ho fa en el seu horari tradicional dels divendres a la nit.

La pel·lícula escollida per a aquest retorn de TV3 al cinema, previst per aquest divendres 28 a les 22,10h, és la producció nord-americana El crim de Georgetown (2019). Es tracta d'un drama criminal centrat en la figura real d'Ulrich Mott, un ambiciós escalador social, que després de casar-se amb una vídua adinerada a Washington DC, es comença a barrejar amb poderosos actors polítics. Es tracta del debut darrere les càmeres del doblement oscaritzat actor austroalemany Christoph Waltz, que va aconseguir la fama gràcies a les seves col·laboracions amb Quentin Tarantino a Malditos bastardos (2009) i Django desencadenat (2012).

EL CRIMEN DE GEORGETOWN - Tráiler oficial español (Enlaces en descripción)

El debut com a director d'un actor guanyador de 2 Oscar

Si bé és cert que abans havia dirigit la tvmovie alemanya Wenn man sich traut (2000), El crim de Georgetown és la seva òpera prima com a director d'un llargmetratge per a cinema. Com sol ser habitual en molts actors que es passen a la direcció, Waltz es va guardar per a si mateix el personatge principal d'Ulrich Mott, amb qui aconsegueix una altra interpretació admirable dins d'una carrera plena de grans personatges. Qui fos l'inoblidable coronel nazi Hans Landa per a Tarantino, està molt ben acompanyat per la llegendària Vanessa Redgrave i per la sempre estupenda Annette Bening.

El film està basat en l'article "The Worst Marriage in Georgetown", de Franklin Foer, que relata el cas de l'estafador de 46 anys, Albrecht Muth i la tragèdia que envoltarà un acte criminal. Una interessant pel·lícula, que conté complexos canvis de guió, i en què gairebé tot és possible. Des del prestigiós diari Chicago Sun-Times la van qualificar com "Un debut directoral elegant per a Christoph Waltz; una història interessant, ben feta i de ritme àgil". Pel The New York Observer és "Un menú complex, majoritàriament satisfactori i intrigant de revelacions polítiques, sàtira social i misteri d'assassinat".

El crim de Georgetown, que es va rodar enterament al Canadà, adverteix de certes llicències preses a partir de l'article original, i ho fa mitjançant un text inicial que diu: "Aquesta història no pretén, de cap manera, ser la veritat. En qualsevol cas, està inspirada en fets reals”. Una forma de protecció davant de possibles recriminacions per ocultar o redefinir la realitat del que ha passat que, tanmateix, no perjudica l'interès sobre una història igual de curiosa que impactant.