Un muntatge d'una escena de la pel·lícula "Infern blau", amb Blake Lively. A la dreta la icona de TV3

La Gran Pel·lícula de TV3 del 27 de març: Una situació angoixant al paradís

TV3 aposta per una emocionant pel·lícula de taurons

Més enllà de Juan Antonio Bayona, hi ha altres cineastes catalans que han triomfat internacionalment tot i no haver rebut la mateixa atenció mediàtica. Un és el lleidatà Jaume Collet-Serra, director eficient on n'hi hagi. TV3 ha decidit apostar per una de les seves pel·lícules a Hollywood per a la gran pel·lícula d'aquest dimecres 27 de març.

Infern blau (The Shallows, 2016) és una trepidant barreja d'acció, terror i apunts d'intimitat dramàtica, que demostren el bon pols narratiu de Collet-Serra i la seva gran habilitat per aconseguir captar l'interès de l'espectador a cada nova pel·lícula.Infern blau és una pel·lícula de taurons, que lluny de caure en el convencionalisme més latent, inclou aspectes nous i un interessant retrat de la seva protagonista femenina, interpretada per l'excel·lent Blake Lively, esposa del també actor Ryan Reynolds i vista en pel·lícules com Café Society de Woody Allen i en la sèrie Gossip Girl .

Infern blau ens explica la història de com a només 200 metres de la costa, la surfista Nancy és atacada per un gran tauró blanc, i el seu curt viatge cap a un lloc segur es converteix en un veritable malson. Una pel·lícula que forma part del subgènere del survival movie i que, malgrat l'exigència física del personatge, Blake Lively va interpretar estant embarassada del seu segon fill.

Es dóna la circumstància que, a la vida real l'atractiva actriu té autèntic pànic als taurons i ha assegurat que no ha vist mai Tiburón , el clàssic de Steven Spielberg. El tauró blanc del film és realment esglaiador i contrasta amb els meravellosos paratges que ofereix la pel·lícula, rodada en diverses platges paradisíaques d'Austràlia.

Blake Lively, el seu "amic" tauró i la platja on transcorre l'acció del film són els veritables protagonistes, però també cal destacar la presència d'un actor català dins del repartiment, mitjançant una breu però notòria interpretació. Es tracta d'Óscar Jaenada, l'actor que va guanyar un Goya com a millor actor principal pel seu enlluernador treball donant vida a Camarón de la Isla al film Camarón , dirigit per Jaime Chávarri el 2005.

L'emissió d'Infern blau per la televisió pública catalana és una bona notícia, ja que a més de poder gaudir d'una emocionant pel·lícula la tensió de la qual és certament contagiosa, també es fa justícia visibilitzant un cineasta català que, malgrat haver dirigit a una estrella com Liam Neeson diverses vegades i haver obtingut èxits de taquilla molt remarcables, es manté com un director molt desconegut entre el públic català. Una altra cosa és el descens de banys tropicals que sol generar cada nova visionat d'aquest film recomanable.

On i quina hora mirar la Gran Pel·lícula de TV3 del 27 de març de 2024?

Des de fa unes quantes setmanes, la Gran Pel·lícula de TV3 s'emet els dimecres. Els divendres ara són per al concurs musical Eufòria. Aquest dimecres 27 de març de 2024, la pel·lícula comença a les 10 i 5 minuts de la nit i acabarà a les 12 menys 20 minuts. Es podrà veure a TV3 en directe i a la plataforma 3cat.