La novel·la "Un holograma per al rei", de l'escriptor nord-americà Dave Eggers i publicada per Random House, és el punt de partida per a la pel·lícula Tot esperant el Rei , dirigida per Tom Tykwer el 2016, i protagonitzada pel doblement oscaritzat Tom Hanks. Una coproducció entre el Regne Unit, França, Alemanya, Mèxic i els EUA, que es podrà veure dimecres 24 (22,05h) com la Gran Pel·lícula setmanal de TV3.
Tot esperant el Rei explica la delirant història d'un representant de vendes nord-americà fracassat, que busca recuperar les pèrdues viatjant a l'Aràbia Saudita, venent el producte de la seva empresa a un ric monarca. El film combina comèdia amb drama, i fins i tot inclou elements romàntics. Tot i no ser una de les pel·lícules més conegudes a la carrera del famós actor, la seva interpretació és una de les més interessants.
Esperando al rey - Trailer
El director Tom Tykwer s'ha convertit en tot un expert en fer pel·lícules basades en novel·les controvertides. En són un bon exemple l'adaptació d' El perfum: Història d'un assassí (2006), a partir de la llegendària novel·la de Patrick Süskind; i L'atles dels núvols (2012), amb què va firmar una polèmica adaptació del llibre de David Mitchell i pel·lícula amb què ja coincidiria amb Tom Hanks.
A més de Hanks, el repartiment del film inclou Sarita Choudhury, el veterà Tom Skerritt i Ben Whishaw, protagonista d' El perfum: Història d'un assassí. Destaca un guió juganer que arriba a sorprendre i la presència d'una banda sonora original composta per Johnny Klimek i el mateix realitzador Tom Tykwer, però que també inclou temes com You're The Inspiration de Chicago, Never Can Say Goodbye de The Communards, i "Once In A Lifetime" dels Talking Heads.
Marroc com a escenari ideal
El film proposa un emocionant viatge les conseqüències del qual es presenten absolutament imprevisibles. Es va rodar principalment al Marroc, mentre que de Riad només es van aprofitar uns breus exteriors. Segons aquest rodatge, Tom Hanks declararia: "Esperava que fos un rodatge una mica diferent, però no tan increïblement diferent com va ser el Marroc. Les dunes, el desert... però també els pobles. Vam gravar al Sàhara Occidental. Si haguessis de moure't per allà a peu, no sobreviuries".
El Marroc és un escenari ideal per a moltes pel·lícules. Tot esperant el Rei és la constatació d'aquesta gran possibilitat com a localització ideal. El Marroc ha acollit el rodatge de pel·lícules tan significatives, com El hombre que sabía demasiado (Alfred Hitchcock, 1956), La joya del Nilo (Lewis Teague, 1985), Gladiator (Ridley Scott, 2000), Babel (Alejandro G. Iñárritu 2006) o algunes de les pel·lícules de la saga de Misión impossible .