Muntatge amb una imatge de plaques solars ia la cantonada inferior esquerra, dins d'un cercle, persones fent cua a una oficina d'ocupació

L'empresa catalana que acomiadarà 400 treballadors, el 90% de la plantilla

L'empresa catalana a finals de març va iniciar un preconcurs de creditors per establir "un pla de reestructuració"

SolarProfit, la companyia de plaques solars amb seu a Llinars del Vallès (Vallès Oriental), ha informat que està negociant la presentació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per acomiadar 400 persones, el 90% de la plantilla. Actualment, l'empresa catalana té 450 treballadors i el gran gruix de les baixes seran del centre de Llinars.

En un comunicat al BME Growth d'aquest divendres, la firma ha notificat que el 28 de març va declarar preconcurs de creditors amb l'objectiu d'aconseguir "un pla de reestructuració". SolarProfit ho justifica per “les elevades tensions de liquiditat que afecten seriosament el compliment dels terminis de pagament”.

No és el primer ERO que aplica

La companyia de plaques solars ja va aplicar un ERO el setembre del 2023 que va afectar 275 empleats -llavors 919 treballadors a tot l'Estat- i va argumentar que era per “reduir les pèrdues”. En aquest sentit, en una altra comunitat remès a la BME Growth d'aquest dijous sostenia que "la bateria d'accions" dutes a terme el 2023 van ser "insuficients" i van continuar "acumulant pèrdues importants".

D'aquesta manera, segons puntualitzava, va provocar que el resultat del patrimoni net fos negatiu i malgrat no disposar de dades del primer trimestre del 2024, "la dinàmica del negoci ha continuat empitjorant". Per tot això, SolarProfit troba "imperatiu" l'aplicació d'un ERO "imprescindible" i que sigui "com més aviat millor".

Fundada el 2007

SolarProfit és una empresa destacada al sector de l'energia solar a Espanya, especialitzada en la instal·lació de sistemes fotovoltaics per a autoconsum tant en l'àmbit residencial com industrial. Fundada el 2007 a Llinars del Vallès (Barcelona), l'empresa ha jugat un paper important en el desenvolupament de l'autoconsum fotovoltaic al país.

Al llarg dels anys, SolarProfit ha experimentat un creixement significatiu. El 2018, l'empresa va realitzar el 60% de les instal·lacions fotovoltaiques a Catalunya i ha completat més de 3,000 projectes a tot l'estat espanyol , amb un total de 50 MW de capacitat instal·lada per a autoconsum. La companyia s'ha expandit per tot el territori nacional, incloent-hi oficines a Madrid, les Balears, el País Basc i el País Valencià. Durant els anys, ha treballat amb clients importants com Novartis, Lidl i Nissan, cosa que reflecteix la seva capacitat i confiança en el sector.

SolarProfit ofereix solucions que prometen una factura de llum propera a zero euros, gràcies a la seva tecnologia de panells solars amb bateria i un programari intel·ligent que optimitza la instal·lació per maximitzar l'estalvi. A més, l'empresa assegura que l'amortització de les instal·lacions es pot assolir en uns 7-8 anys a causa de l'estalvi generat. En termes de sostenibilitat, promouen l'energia neta, cosa que contribueix significativament a la reducció d'emissions de CO2 i ajuda a combatre el canvi climàtic.

Ara tot aquest model d'èxit ha acabat i hauran de batallar molt per revertir la situació.