Una sala de cinema amb un home a una de les butaques

La Gran Pel·lícula de TV3 del divendres 2 de febrer: La més esperada i emotiva

Cada divendres TV3 emet la 'Gran Pel·lícula', un títol de gran qualitat tant nacional com internacional

Arriba un altre divendres i els teleespectadors de TV3 podran gaudir d'una nova pel·lícula. Des de fa dècades, la televisió pública catalana emet una pel·lícula els divendres a la nit. La majoria són títols potents i aquest divendres 2 de febrer a partir de les 10.05 de la nit arriba una de les més esperades. Es tracta de "Un cel de plom".

"Un cel de plom", és un drama biogràfic espanyol que narra la commovedora història de Neus Català, una activista antifeixista i supervivent dels camps d'extermini nazis. Estrenada a cinemes el 28 d'abril del 2023, la pel·lícula també va ser presentada al BCN Film Fest el 22 d'abril del mateix any.

La trama segueix Neus Català el 1945, just després de l'alliberament dels camps nazis. Tornant a França després d'haver estat presonera de l'exèrcit alemany, Català rememora els esdeveniments ocorreguts un any abans a Txecoslovàquia, on juntament amb un grup de dones, conegudes com el Comando de les Gandules , van sabotejar la producció de bales en una fàbrica on van ser obligades a treballar pels nazis. Aquesta història no sols relata la resistència física contra l'opressió nazi, sinó també la lluita posterior de Neus Català per la memòria dels successos i la justícia.

Els principals actors i actrius de la pel·lícula

Nausicaa Bonnín assumeix el paper principal interpretant Neus Català, i ho fa amb una actuació que ha estat descrita com a emocionant i convincent. El repartiment també inclou Rachel Lascar, Iria del Riu, Daniel Horvath, Fernando Corral, Laura Conejero, Roger Batalla i altres talents que aporten vida a aquesta història inspiradora i esquinçadora. Dirigida per Miquel Romans i amb guió del mateix Romans juntament amb Lydia Zimmermann, la pel·lícula es basa en la novel·la homònima de Carme Martí.

La cinematografia de Marc Zumbach ajuda a capturar la intensitat i el drama de la història, mentre que la producció va comptar amb la col·laboració de diverses companyies, incloses Principal 2 Films, Comando Gandules, TV3 i Aragón TV.

UN CEL DE PLOM. Spot 20''. 28 d'abril als cinemes.

"Un cel de plom" va més enllà de la narrativa de supervivència i lluita , centrant-se en el poder de l'esperit humà i la importància de mantenir viva la memòria històrica. La pel·lícula ha esdevingut un vehicle per transmetre el llegat de Neus Català a les generacions més joves, assegurant-se que la seva lluita i la de moltes altres dones no siguin oblidades.

La crítica ha destacat tant la direcció com les actuacions, i en particular, la de Nausicaa Bonnín, que ha rebut elogis per la interpretació de Neus Català. La pel·lícula serveix també com a tribut a les dones que van lluitar i resistir en temps de guerra i opressió, i ha rebut valoracions positives per la seva capacitat per evocar emocions i pel seu acostament respectuós i humanitzador a la història.

Trajectòria de Nausicaa Bonnin

Nausicaa Bonnín és una actriu catalana amb una àmplia trajectòria en cinema, teatre i televisió, nascuda a Barcelona el 28 d'abril del 1985. Filla de l'actor i director teatral Hermann Bonnín i de Sabine Dufrenoy, Bonnín va començar la seva carrera a les arts escèniques des de molt jove , participant en importants produccions teatrals i guanyant reconeixement a la indústria cinematogràfica espanyola.

El 2015, Bonnín va protagonitzar l'obra "L'efecte" i va participar al Festival d'Almagro amb "El sopar del Rei Baltasar", dirigit pel seu pare. A la televisió, ha tingut rols destacats en sèries com "Cites" de TV3, interpretant Sofia, i va participar a la TV movie "Fassman". Un altre èxit significatiu va ser la seva participació a "Segrest", un thriller dirigit per Mar Tarragona, i a la TV-movie "La llum d'Elna".

A la televisió, Bonnín ha treballat en sèries de renom com "El cor de la ciutat" i "Família: Manual de supervivència", i més recentment, ha aparegut a "Servir i proteger" i "Sé quién eres". La seva contribució a la indústria de l'entreteniment la consolida com una de les actrius més destacades de la seva generació, amb un futur prometedor en projectes nacionals i internacionals.