Muntatge amb una imatge del grup Ginestà ia la cantonada inferior dreta una emoticona de cors

Ginestà anuncia el dia que sortirà el nou àlbum

També us mostrem el vídeo del vostre nou tema 'La meva sort'

Ginestà publica aquest dilluns 'La meva sort', l'últim avenç del que serà el seu quart disc. El nou àlbum del duo musical barceloní -format pels germans Júlia i Pau Serrasolsas- veurà finalment la llum el 9 de febrer, amb els primers concerts de presentació el 5 d'abril al Strenes de Girona i el 12 d'abril al Cruïlla de Primavera a la Sala Apol·lo de Barcelona. 'La meva sort' tracta sobre viure la vida "el més intensament possible, valorant-la, madurant i evolucionant en cada estremiment que et presenta".

"Hem volgut explicar la sensació de començar a sortir del forat, de començar a estar bé i entendre que el més important és que et tens a tu mateix, i que res no és més important que això", han apuntat els mateixos Júlia i Pau Serrasolsas . El tema també vol posar en valor "l´amor propi, la família i les amistats que t´acompanyen en els moments de ressorgiment després d´una mala època".

Amb producció de Genis Trani, és una de les cançons més ballables de l'imminent nou disc a ritme de pop electrònic i EMD. 'La meva sort' va acompanyada d'una peça audiovisual rodada per Alba Martí i Helena Palau. En format reel i adaptable a Youtube, està gravat de manera casolana, on apareixen Pau i Júlia enganxant fotografies a una paret blanca , creant un recopilatori de la seva vida posant-la en valor. 'De tot el món' i 'Em bategues' han estat les altres dues cançons que Ginestà va avançar del seu quart àlbum.

GINESTÀ - La meva sort (videolyric)

Un grup format per dos germans que està tenint molt d'èxit

El grup Ginestà, format pels germans Júlia i Pau Serrasolsas de Sant Andreu de Palomar a Barcelona, va iniciar el seu camí al món de la música el 2018 amb el seu primer àlbum autoeditat "Neix". La seva música és una fusió de pop, sons experimentals i folk, que busca rendir homenatge a figures com Marina Ginestà i Coloma. Abans de formar Ginestà, tots dos germans lideraven un altre grup anomenat La Púrria.

Al novembre de 2019, van llançar el seu segon àlbum titulat "Ginestà", amb el qual van guanyar el Premi Enderrock 2020 per votació popular al Millor disc de cançó d'autor del 2019. El 2021 van publicar el senzill "L'Eva i la Jana", que es va convertir en una de les cançons més escoltades de l'estiu. El tercer disc del grup, "Supòsit que l'amor és això", va sortir el 2022 i va ser el reflex d'un pas endavant a la seva carrera, mostrant la seva capacitat per combinar lletres íntimes amb música que convida a la celebració. L'últim senzill conegut del grup és “De tot el món”, llançat el 2023.

El grup ha estat activament involucrat en la política i la cultura catalana, i es consideren part d'una generació marcada pels esdeveniments polítics a Catalunya, en particular des de l'1 d‟octubre. La seva música té un fort component reivindicatiu, tot i que expressat de manera metafòrica i no explícita. Han participat en diversos actes culturals i polítics, reforçant el seu compromís amb les causes properes.

L'estratègia musical de Ginestà s'ha tornat més calculada amb el temps, amb inversions significatives i un enfocament estratègic en aspectes com ara videoclips i presentacions en viu. Han pres la decisió conscient de viure de la música, un salt al buit que han afrontat amb valentia i que els ha portat a professionalitzar el projecte.

Les seves lletres, tot i abordar temes universals com l'amor i la joventut, tenen sovint una subtextura política. Cantar en català és un acte polític per a ells mateixos, i reflecteix el seu compromís amb la preservació i promoció de la seva llengua i cultura. Encara que el seu darrer àlbum se centra més en l'amor des de diverses perspectives, no han abandonat la seva implicació en l'escena política i cultural, participant en esdeveniments i mobilitzacions antirepressives.