Muntatge amb l'interior del Monestir de Ripoll, un cercle amunt a l'esquerra amb Narcís Bardalet i un cercle amunt a la dreta amb Mònica Usart

El forense més mediàtic i la meteoròloga Mónica Usart triomfen a Ripoll

Tots dos van participar de la 57a Festa Nacional de la Llana i Casament de Pagès

La localitat gironina de Ripoll viu la festivitat de la Festa Nacional de Llana i Casament de Pagès . La festivitat molt popular a Ripoll sol caure al voltant de l'11 de maig de cada any i on es duu a terme un casament on es recrea l'enllaç religiós entre l'hereu i l'hereva de dues cases benestars. Aquest casament té lloc al Monestir de Santa Maria de Ripoll i els carrers s'omplen de gent per veure aquesta tradició que aquest any arriba a la seva 57a edició .

El casament es combina amb la festa de la llana

L'enllaç esmentat anteriorment s'intercala amb la col·locació d'un corral d'ovelles al voltant de l'Ajuntament de Ripoll on s'esquilen les ovelles per a la fabricació de llana tan típica a poblacions rurals i de muntanya com és el cas de la població gironina. La forma d'esquilar les ovelles es fa com tradicionalment, cosa que acaba sent una reivindicació del món rural i de la vida de la gent a les muntanyes.

Les poblacions de muntanya esquilaven les ovelles per fer-se abrics i poder suportar el fred del llarg hivern. En el cas de Ripoll s'aprofita aquesta data per guardonar el campió de Catalunya d'esquilar ovelles com a part del protocol de la festa .

Mònica Usart i Narcís Bardalet els padrins de la present edició

En la present edició de la festa destaca la presència de Mònica Usart i Narcía Bardalet com a padrins d'aquesta 57a edició . Usart és una famosa meteoròloga de 40 anys que ha treballat tant a la televisió com a la ràdio. Destaquen el pas per TV3, Barcelona TV, RAC 1 i RAC 105 . Usart ha escrit diversos llibres a la seva curta carrera i el 2016 va rebre el guardó que la premiava com a 'Personalitat Baixllobregatina 2016' pel Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

Per la seva banda, Bardalet és un famós forense català, i que compagina aquesta tasca amb la pediatria que és una de les seves especialitats mèdiques . Bardalet ha escrit també alguns llibres i, recentment, el 2022 va col·laborar pel prestigiós programa televisiu 'Crims' dirigit pel periodista Carles Porta, on parlava de la mort d'Evi Anna Rauter. També ha participat a altres capítols del programa de true crime.

Més recentment, el 2023 Bardalet va ser el protagonista d'un documental de TV3 on s'hi exposaven les seves memòries després de més de 40 anys de carrera professional . Bardalet és una icona dins l'àmbit mèdic i forense i que ha tingut la gratitud de ser un dels padrins de la festivitat d'aquest any a Ripoll i que juntament amb Usart han pogut conèixer en primera persona aquesta tradicional i popular celebració acompanyats per la batllessa del municipi, Sílvia Orriols.