Grup de persones a la presentació d'Acció pel català

Èxit d’assistència en el tret de sortida de la revolució per a la llengua

Es presenta l'Associació Acció pel Català

El 19 de gener de 2024 fou un gran dia per a la defensa i la promoció de la llengua catalana. Al carrer de la Providència 42 de Barcelona, al barri de Gràcia, es va dur a terme amb èxit; aforament complet a la inauguració de la primera seu física de l’associació d’Acció pel Català. Una organització que engega tota una revolució del català amb una sèrie d’accions i reunions arreu del país.

L’aplec va permetre d’interactuar amb molta gent. Dins d'aquest col·lectiu, la major part eren persones del carrer, gent que s’estima la terra, la llengua i la seva identitat. També hi va haver, però, personalitats mediàtiques que donaren veu a l'associació per tal de fer-la conèixer arreu del país, així com: Txema Clavero, Sílvia Orriols, el Professor Virgili, Sergi Maraña, Brahim Yaabed, Encarna Parreño i dos representants del Cens del Poble Català, entre d’altres. En total, una seixantena de persones en una sala plena de gom a gom.

A més a més, l’Associació ha constituït el seu primer nucli fora de la capital catalana, el de Ponent, i espera en els propers mesos continuar amb la seva expansió territorial.

Grup d'assistents a l'acte d'Acció pel Català
Associació Acció pel Català | Associació Acció pel Català

Tanmateix, una de les primeres accions amb la qual s’estrena Acció pel Català és el Bot de queixes. Aquesta eina, representa una bústia pública per a recollir les situacions on no es garanteixen els drets lingüístics dels ciutadans de Catalunya, —tot i tenir el dret d’emprar la seva llengua—, en qualsevol establiment i situació. Aquesta eina, doncs, permet recollir totes les denúncies lingüístiques per a fer difusió i informar-ne directament a l’Agència Catalana de Consum perquè actuï en conseqüència.

També es va crear allà mateix i de manera totalment improvisada, un nou grup, el d’Acció Jove, —que com bé indica el seu nom—, tractarà d’agrupar el jovent que defensa la seva llengua i Nació. Allà mateix es donà el tret de sortida al nou equip. Amb tot això, doncs, engega una nova revolució de la llengua catalana a través d’Acció pel Català.

La inauguració de la seu d'Acció pel Català marca un nou capítol en la història de la defensa i promoció de la llengua catalana. Amb aquest nou impuls, l'associació reafirma el seu compromís amb la lluita per garantir la supervivència i prosperitat del català en el segle XXI.