La coneguda empresa catalana que acaba de fer un ERO al 25% de la seva plantilla

L'ERO afecta un total de 82 treballadors

La direcció de l'Editorial Vicens Vives ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per causes econòmiques que afectaria 82 treballadors, el 25% de la plantilla actual dels nou centres que té a tot Espanya. El que tindria més impacte és el de Barcelona, ​​amb 52 persones que podrien perdre la feina, segons ha comunicat el comitè d'empresa de la companyia.

Des de la direcció atribueixen la decisió al "context incert" derivat del calendari d'implantació de la LOMLOE i l'aprovació tardana dels currículums, que se suma a un "descens de la demanda, una competència elevada i el retrocés del sector", que afirmen que ha generat una contínua caiguda de les vendes. CCOO qualifica l'ERO "d'injustificat i desproporcionat"

En un comunicat a què ha tingut accés l'ACN, la direcció de Vicens Vives considera que la situació els aboca a "optimitzar" l'estructura de personal, adaptant-la al nou context econòmic i del mateix mercat amb l'objectiu de "salvarguardar el projecte empresarial i preservar el màxim nombre possible de llocs de treball".

Per a l'empresa, el calendari per implantar la nova llei i la seva aprovació amb retard dels currículums adaptats ha generat "inestabilitat al mercat" i una "caiguda contínua de les vendes" respecte a les reformes educatives anteriors. "Això ha derivat en una situació econòmica complicada per a la nostra companyia els últims anys", esgrimeixen des de la direcció. Al mateix comunicat, Vicens Vives assegura que la mesura s'adopta per possibilitar la viabilitat de la companyia i afrontar els reptes de futur per continuar sent "una de les empreses de referència del sector".

El comitè lamenta "l'escassa" documentació

CCOO qualifica l'ERO "d'injustificat i desproporcionat" precisament en un any on tot fa preveure que els objectius comercials "s'han complert amb escreix, amb previsions de creixement respecte de l'any passat del 30%".

En aquest sentit, els representants dels treballadors creuen que ni s'acredita la causa adduïda per a l'expedient, "ni no es justifica la procedència dels acomiadaments, ni es garanteix la viabilitat de la companyia". A més, des del sindicat es denuncia que la documentació lliurada inicialment per part de l'empresa ha estat "escassa", circumstància que creuen que constata "l'absència de voluntat de la direcció de facilitar un diàleg de bona fe".