Directius de TV3. De fons Rowan Atkinson caracteritzat com 'L'escurçó negre'

Les mítiques sèries que es poden mirar al 3cat a partir del 2 de desembre

El 3cat recupera diverses sèries que van marcar una època a TV3 i que ara es podran veure a la plataforma

La presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà, ha anunciat que sèries històriques de TV3 com 'L'escurçó negre', 'Allo Allo', 'Els joves', 'Sí, ministre' i 'Sí, primer ministre estaran disponibles a partir d'aquest dissabte al 3Cat. Durant la sessió de Control de l'Actuació de la CCMA al Parlament, Romà ha anunciat que el 6 de desembre també aterrarà al 3cat la incombustible sèrie de 'Mr. Bean'.

Quins són els arguments d'aquestes sèries?

Pels que vulguin refrescar la memòria o no hagin vist alguna de les sèries us podem avançar alguns arguments. "L'escurço negre" (o "Blackadder" en el títol original), és una sitcom històrica britànica creada per Richard Curtis i Rowan Atkinson, emesa entre 1983 i 1989. La sèrie segueix a Edmund Blackadder (interpretat per Rowan Atkinson), Baldrick (Tony Robinson) i els seus descendents a través de moments clau de la història de Gran Bretanya, des del 1485 fins al 1917. Cada temporada mostra una encarnació diferent de Blackadder i Baldrick, amb Blackadder evolucionant intel·lectualment però sent degradat en el seu estatus social a cada reencarnació.

Pel que fa a "Sí, Ministre" , és una sèrie de televisió britànica satírica que segueix James Hacker, el nou Ministre d'Afers Administratius, en el seu intent de formular i promulgar lleis i fer canvis al seu departament. Tot i això, s'enfronta a l'oposició constant dels funcionaris i del seu secretari permanent, Sir Humphrey Appleby. El seu secretari privat principal, Bernard Woolley, sovint es troba atrapat entre tots dos. Els episodis generalment conclouen amb un "Sí, Ministre", pronunciat per Appleby, marcant la seva victòria o derrota davant el seu superior.

La Champions Femenina també es podrà veure a 3cat

Per part seva el director de TV3, Sígrid Gras, ha avançat que 3cat oferirà en directe la Champions Femenina de Futbol, ​​gràcies a un acord amb DAZN, per la transmissió d'un màxim de 10 partits de la UEFA Women's Champions League del Futbol Club Barcelona. La primera retransmissió es farà el 13 de desembre.