Personatges d'Això no és Suècia amb una cara enfadada al mig

TV3 torna a rebre pel català en una sèrie

Això no és Suècia no s'emet íntegrament en català

Això no és Suècia és la novetat dels dilluns a TV3. La Televisió de Catalunya no emetrà El Foraster i començarà a emetre la nova sèrie dirigida i interpretada per Aina Clotet i coproduïda amb Televisió Espanyola. Els intèrprets principals són Aina Clotet i Marcel Borrás i la sèrie narra la història d'una família que desplaça fins als afores de Barcelona, a la muntanya, per viure lluny de la ciutat. Allà es troben amb amics i s'implicaran en diferents projectes de l'escola.

Dilluns passat es va emetre el primer capítol i el dilluns dia 4 de desembre es podrà veure el segon episodi. Les audiències del primer dia van ser molt bones, amb un 20% de share i prop de 420.000 espectadors. Tot i això, les crítiques van aparèixer aviat en xarxes socials. Els seguidors catalans consideren que la sèrie hauria de ser íntegrament en català perquè està emesa per Televisió de Catalunya, el mitjà de comunicació públic a aquesta comunitat autònoma.

Als capítols es pot sentir català, castellà, anglès i suec . L'objectiu és reflectir la realitat d'una ciutat cosmopolita, amb llengües i cultures diferents. Hi ha barreja d'idiomes, catalanoparlants que canvien al castellà quan algú s'hi dirigeix en aquesta llengua, frases catalanes mal traduïdes...

Alguns usuaris de Twitter, com Francesc Sabater, han criticat aquesta iniciativa i demanen als polítics que a TV3 només es pugui escoltar català. D'una manera semblant es pronuncien altres seguidors de la sèrie.

Inicis de TV3

TV3 va néixer fa quaranta anys, el 1983 amb el ferm objectiu de difondre la llengua catalana. Durant dècades, el castellà i les altres llengües no han existit als programes de la Televisió de Catalunya . Com la immersió lingüística de les escoles, la finalitat d'aquest mitjà de comunicació era difondre la llengua i facilitar-ne l'aprenentatge als nouvinguts. Els crítics consideren que aquest canvi de política és perjudicial per a la llengua catalana.