Muntatge amb una foto de fuets ia l'esquerra, dins d'un cercle, persones fent cua a una oficina de l'atur

ERO per al 50% de la plantilla d'una mítica empresa d'embotits catalana

Hi ha un període obert perquè empreses interessades a mantenir el negoci presentin les seves ofertes

L'empresa centenària Embutidos Espina de Vic ha presentat concurs de creditors perquè no pot fer front a l'activitat. El deute contret és de 14 milions d'euros, la meitat dels quals es deuen a bancs. Segons ha avançat La Vanguardia i ha pogut confirmar l'ACN, actualment hi ha una oferta sobre la taula d'una empresa càrnia que està interessada a assumir el negoci, però perquè s'apliqui un ERO per acomiadar un 50% dels treballadors.

Es tracta de l'Escorxador Comarcal del Moianès. Tot i això, s'ha obert un termini perquè altres empreses puguin presentar més. De fet, l'administradora concursal, Arancha Corbal, ha explicat que hi ha una segona empresa que, mitjançant un programa del Departament d'Empresa , també ha mostrat interès. L'oferta de l'Escorxador Comarcal del Moianès s'ha presentat juntament amb la presentació del concurs de creditors.

L'administradora concursal, Arancha Corbal, explica que això ha estat possible gràcies a l'article 224 bis de la llei concursal mateixa. Aquesta modificació recent es va realitzar amb l'objectiu que el negoci no pateixi els efectes del concurs, assegurant la continuïtat de l'activitat, però també per mantenir la confiança dels clients. Fins ara, aquest tipus de concursos podien durar de dos a tres mesos, amb conseqüències importants per al negoci.

Encara hi ha esperança perquè el negoci segueixi

Quan el jutge resolgui el concurs, i en cas que una de les ofertes presentades tiri endavant, els creditors no cobraran el deute. Aquesta resolució s'hauria de produir a mitjans de maig. Segons el Registre Mercantil, la facturació de la companyia el 2022 va ser de 22 milions d'euros.