Imatge de l´exterior de l´Ajuntament de Ripollet

L'empresa xinesa que crearà 30 llocs de treball a Ripollet (Barcelona)

S'instal·la una nova empresa a la localitat barcelonina

L'empresa xinesa Shanghai Jinggingrong Garment instal·larà una planta a Ripollet (Vallès Occidental) i crearà una trentena de llocs de treball. És la primera planta de producció que obrirà la companyia tèxtil a l'estranger i comptarà amb una inversió de 3 milions d'euros.

La previsió és que la fabricació de productes pugui començar durant el primer semestre del 2024. Shanghai Jinggingrong Garment és una empresa tèxtil fundada el 2004 que treballa per a grans multinacionals com Uniqlo, H&M i COS. La firma compta amb 2.000 treballadors i diverses fàbriques a la Xina.

En un comunicat, ACCIÓ, l'agència per a la competitivitat del Govern, ha destacat la inversió "creixent" de les empreses xineses a Catalunya durant els darrers anys. En concret, en els darrers cinc anys han invertit 1.164 milions d'euros en projectes que han suposat la creació de més de 2.100 llocs de treball.

Actualment hi ha 114 filials d'empreses xineses establertes a Catalunya. Xangai Jinggingrong Garment és una de les companyies que es van reunir amb el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, en el viatge institucional a la Xina de l'octubre passat.

El mes passat va créixer l'atur a Ripollet

Al desembre del 2023, el municipi de Ripollet a Catalunya va registrar un total de 2.282 persones sense feina. Aquest número representa un lleu augment en comparació del mes anterior, on hi havia 2.272 desocupats. El sector de serveis és el més afectat, amb 1.607 persones sense feina, seguit per indústria, construcció i agricultura.

La pandèmia de coronavirus va tenir un impacte en aquestes xifres de desocupació, tot i que els ERTE han ajudat a mitigar-ne parcialment els efectes. La proporció d'atur entre homes i dones és més gran en dones, i el grup d'edat més afectat és el de 60 a 64 anys