El grup 'The Tyets' a sobre de l'escenari

L'espectacular xifra de 'The Tyets' per liderar el rànquing de Youtube en català

The Tyets i el seu 'Coti x coti' encapçalen el rànquing de videoclips en català més vistos a Youtube el 2023

El videoclip de la cançó 'Coti x coti', del duet mataroní The Tyets, és el videoclip en català més vist de l'any a la plataforma YouTube de tots els publicats durant el 2023, segons Enderrock. El vídeo va superar 5 milions i mig de visualitzacions, concretament 5.562.100.

Aquest 2023 fins a cinc videoclips en català han aconseguit superar la marca del milió de visualitzacions: 'La platja', de Stay Homas i The Tyets (més de 2 milions); 'La nòria', de Stay Homas; 'Mussegu', de Figa Flawas i 'La nit està que crema', dels calafellencs Buhos. Més enllà del Top 5, se situen per sota del milió de reproduccions: Joan Dausà amb 'Judit'; Figa Flawas i Mushka amb 'Diabla' i Miki Núñez i el seu 'Gelat'.

Segons un comunicat d'Enderrock, els 100 clips de vídeo en català publicats el 2023 han sumat un total de 31.342.200 reproduccions; una xifra que és la millor dels darrers quatre anys. També suposa un "pas endavant notable" (+51%) respecte al 2022. Destaca que és la segona dada més alta des que Enderrock va començar a realitzar aquest rànquing el 2017. Només superat per les prop de 58 milions de reproduccions del 2019 , l'any que Rosalia va publicar 'Millonària' i va fer saltar els marcadors amb 26 milions de visites.

COTI X COTI | The Tyets (Videoclip oficial)

Ara mateix, ja supera els 42 milions. Els artistes que han situat més videoclips al Top 100 han estat Mushka, Santa Salut i Els Catarres amb 6 cadascun, i Figa Flawas amb 5. Amb 3 videoclips a la llista trobem 31 FAM, Baya Baye, Buhos, Els Amics de les Arts, La Fúmiga, Stay Homas i The Tyets; i amb 2 videoclips a Els Atrapasomnis, Joan Dausà, Joan Miquel Oliver, Julieta, Ludwig Band, Lildami, Maria Hein, Som Mainada, Triquell i Xavi Sarrià.

Només sis videoclips per a públic familiar han ocupat alguna de les cent primeres posicions de la llista, respecte als dotze que ho van fer el 2022. Aquest any, trobem dos videoclips del projecte Som Mainada, un d'Ambauka, dos dels Atrapasomnis, i un clip d´una cançó del programa Beta del SX3.

País Valencià i Illes Balears

El clip valencià més reproduït ha estat 'Finals', de La Fúmiga; i el balear ha estat 'El que romp és coret', de la cantautora Maria Jaume.