Pere Aragonès avança les eleccions a Catalunya

Ho ha decidit després de ser incapaç d'aprovar els pressupostos

Eleccions el 12 de maig. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha convocat comicis anticipats després que el Parlament hagi tombat els pressupostos, aquest dimecres. El cap del Govern ha comparegut en una breu declaració institucional a la Galeria Gòtica, amb tot el seu Govern assegut davant seu, a primera fila, per anunciar la seva decisió.

Aragonés ha afirmat que les "línies vermelles" i els "vets creuats" avui pels grups del Parlament han estat contra la ciutadania, i no contra el seu executiu. El president ha afirmat que Catalunya mereixia acabar la legislatura, però que no ha estat possible pel veto d'avui als pressupostos.

Salvador Illa, el primer a reaccionar

El líder del PSC, Salvador Illa, va fer que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hagi decidit avançar les eleccions i les hagi convocat per al 12 de maig. "Quan abans votin els catalans, millor. El PSC està preparat i jo estic preparat", va sentenciar en una roda de premsa al Parlament després de l'anunci d'Aragonès.

El cap de l'oposició ha remarcat que Catalunya "necessita un president i no un candidat" i ha remarcat que cal "passar pàgina per avançar i prosperar". "Catalunya no necessita ni batzegades, ni inseguretat, ni inconsistència, ni fluctuació i desgovern; Catalunya necessita un president", ha subratllat, per afegir després que "no necessita ni candidats, ni invents ni experiments".

"Els catalans decidiran entre avançar o retrocedir, entre girar full o tornar al passat. Votaran si volen retrobar-nos, unir-nos i buscar el que uneix o si volen somiar per tornar a fer no sé gaire bé què", ha dit Illa durant la seva intervenció. L'anunci d'Aragonès s'ha precipitat després que no s'hagi pogut arribar a cap acord amb els comuns per als pressupostos. Sobre els comptes, el líder socialista s'ha limitat a dir que el PSC "ha actuat amb responsabilitat".