Imatge de Carles Porta presentant el documental de 'Tor'. De fons foc encès

La docusèrie de Tor traspassa fronteres i arriba a aquesta televisió

La producció explica la història dels cent anys de baralles i assassinats que ha marcat la vida dels habitants de Tor

Atresplayer ha anunciat que estrenarà el proper diumenge 23 de juny la sèrie documental 'Tor', creada per Carles Porta. Es tracta d'un true crime que narra la història dels cent anys de baralles i assassinats que han marcat la vida dels habitants d'aquest nucli de la localitat d'Alins (Pallars Sobirà).

El periodista, director, productor i escriptor Carles Porta, guardonat amb el Premi Nacional de Comunicació i el Premi Ondas, és al capdavant de la producció. Porta va començar a investigar els crims de Tor el 1997 i explica a la sèrie de vuit capítols els resultats del seu treball. 'Tor' és una producció de 3Cat amb Goroka, Ikiru Films i True Crime Factory i arribarà a atresplayer abans de la seva emissió a la Sexta.

Carles Porta, garantia d'èxit

Carles Porta és una figura destacada a l'àmbit del periodisme i la literatura a Catalunya, conegut principalment per la seva tasca com a periodista, escriptor i productor de documentals. La seva carrera s'ha caracteritzat per un enfocament profund i rigorós en la narració d'històries reals, moltes de les quals giren al voltant de crims i successos intrigants, fet que li ha guanyat una reputació considerable en el gènere del true crime.

Porta va néixer el 19 de març del 1963 a Vila-sana, una petita localitat de la comarca del Pla d'Urgell, a Catalunya. Des d'una edat primerenca, va mostrar un gran interès per la narració i el periodisme. Es va formar a Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona , on va començar a desenvolupar les seves habilitats i passió pel periodisme de recerca.

Va iniciar la seva carrera periodística a mitjans locals, on ràpidament va destacar per la seva capacitat per explicar històries complexes de manera accessible i atractiva. El seu treball aviat va cridar l'atenció de mitjans més grans, i així va començar a col·laborar amb mitjans de comunicació importants com TV3, la televisió pública catalana.

Una de les primeres grans cobertures va ser la Guerra de Bòsnia, un conflicte devastador que va marcar la seva carrera i li va permetre mostrar la seva habilitat per treballar en entorns difícils i perillosos. La seva cobertura de la guerra li va valer reconeixement i li va permetre establir-se com a periodista seriós i compromès amb la veritat.

El Cas de Tor

Tot i això, Carles Porta es va convertir en una figura coneguda en l'àmbit nacional gràcies al seu treball sobre el "Cas de Tor". El 2005, Porta va publicar Tor: Tretze cases i tres morts, un llibre que narra la història real d'un petit poble als Pirineus catalans, on una disputa per la propietat d'unes terres va portar una sèrie d'assassinats. Aquest llibre no només va ser un èxit de vendes, sinó que també va rebre elogis per la seva meticulosa investigació i la seva capacitat per desentranyar una història complexa i fosca.