Ramon Abad, diputat d'AC per Lleida

Ramon Abad, diputat d'AC, exigeix prendre mesures contra okupes de les Borges Blanques

L'alcalde Josep Ramon Farran es posa al costat dels okupes i no dóna solucions als veïns

La problemàtica amb uns okupes en un bloc situat a l'avinguda de Santiago Rossinyol de les Borges Blanques (Les Garrigues) continua. Els veïns, farts de delinqüència, sorolls i actes incívics, es van reunir davant de l'oficina de Caixabank, empresa propietària de 50 dels 77 pisos d'aquest edifici, on hi ha 41 habitatges okupats sense el consentiment del propietari.

Els veïns del poble tenen pànic i més després de l'arribada de 50 membres d'una família procedent de Tarragona, que acumula una gran quantitat de delictes . Sense anar més lluny, fa uns dies van robar vehicles i els van cremar. Demanen a la Policia Local, als Mossos d'Esquadra i a l'Ajuntament que hi trobin una solució i que puguin viure tranquils.

El que troben són servidors públics que miren cap a una altra banda. Polítics passius que compren el discurs bonista i que no condemnen amb prou fermesa el problema de la delinqüència. Asseguren que els llogaters són persones vulnerables sense alternativa habitacional i que no es poden quedar al carrer. L'alcalde, Josep Ramon Farran ha respost amb paraules buides i que no solucionen les necessitats de les veritables víctimes , que són els veïns propietaris que pateixen els 'costums' dels ocupants.

Aliança Catalana al costat dels veïns del poble

Aquest diari s'ha posat en contacte amb el diputat electe d'Aliança Catalana al Parlament per les comarques de Lleida, Ramon Abad i ens ha explicat que la seva formació “ vol una justícia clara, directa i expeditiva en el tema ocupacional dels habitatges”. Afegeixen que "som un poble amb valors catalans i respectuosos amb la propietat privada fruit de l´esforç". En aquest sentit, està disposat a “treballar per i per als catalans i a trepitjar el carrer per escoltar els problemes reals de la gent”.

En aquest sentit, Abad critica el sistema judicial actual, massa permissiu amb els okupes i gens protector amb els propietaris que pateixen l'ocupació. És per aquest motiu que proposa una regulació immediata perquè es pugui desallotjar "immediatament" totes aquelles persones que no puguin acreditar ser propietaris o tenir un contracte de lloguer.

La solució, segons el diputat, passaria per la creació d'un jutjat especialitzat en matèria d'ocupacions, que portaria aquests tràmits i que permetria als propietaris recuperar el seu habitatge de manera ràpida i eficaç.