Muntatge amb una imatge del local comprat per la comunitat musulmana de Lleida. A l'esquerra, dins d'un cercle, l'alcalde de la ciutat

La comunitat musulmana de Lleida demana un terreny gratuït per construir una mesquita

I l'alcalde socialista, Félix Larrosa, no ho descarta

La comunitat musulmana més nombrosa de Lleida, Ibn Hazm, ha adquirit un local a l'avinguda d'Alacant número 9 del barri de Cappont per habilitar-lo com a oratori. El portaveu del col·lectiu, Abdellatif Láatabi, ha explicat que l'espai té un aforament límit de 200 persones i que l'utilitzaran tots els dies de la setmana excepte divendres, quan fan la pregària multitudinària a un dels coberts de Fira Lleida.

Exigeixen un terreny gratuït

Láatabi ha dit que també plantejaran a la Paeria la cessió gratuïta del terreny que es licita al polígon dels Frares per fer un centre de culte. En aquest sentit, l'alcalde, Fèlix Larrosa, ha indicat que estudiaran les al·legacions presentades al projecte de licitació i que no té “cap inconvenient” a revisar-ne les condicions. Larrosa ha explicat que des de l´equip de govern de la Paeria de Lleida ja s´ha parlat amb els representants veïnals del barri de Cappont per explicar-los que aquest local de l´avinguda Alacant tindrà nous usos.

Així mateix, l'alcalde ha advertit que "no permetrem situacions que vulnerin la normativa vigent" amb relació a l'aforament màxim permès. Sobre això, el portaveu de la comunitat musulmana, Abdellatif Láatabi, ha explicat que tenen intenció de reformar l'espai per convertir-lo en un oratori que utilitzaran cada dia de la setmana respectant el màxim de persones permeses , que són 200. "L'únic dia que podríem superar l'aforament del local és divendres i llavors anem al cobert de Fira", ha dit.

L'alcalde socialista de Lleida no descarta fer aquesta cessió

Pel que fa al terreny que la Paeria de Lleida licita al polígon dels Frares per fer un centre de culte, Larrosa ha defensat que la intenció de l'equip de govern és ajudar les comunitats religioses de la ciutat que volen disposar d'un gran espai de culte. Així, ha indicat que s'estudiarà les al·legacions i condicions que els col·lectius interessats, com els musulmans, hagin presentat a la licitació.

"Ens han comentat que els hauríem de cedir la parcel·la de forma gratuïta perquè són espais que no generen activitat econòmica i, per tant, podria ser una consideració", ha dit l'alcalde. "Si els nostres serveis jurídics avalen els seus arguments no tinc cap inconvenient a revisar les condicions de la licitació", ha afegit.

Alt percentatge de població musulmana

A la província de Lleida, la població musulmana representa aproximadament el 9% del total d'habitants, cosa que és el doble del percentatge de la població musulmana a Espanya en general. Això vol dir que a la província Lleida hi ha més de 40,000 persones de confessió musulmana. Aquest nombre ha experimentat un augment del 20% en els darrers quatre anys. A més, més d'una quarta part dels musulmans a Lleida tenen nacionalitat espanyola, un nombre que ha crescut de forma exponencial des del 2012