Sílvia Orriols a 8TV

El comentari de Sílvia Orriols que no agradarà als de “ni un paper a terra”

La Batllessa de Ripoll contesta els crítics amb la política militar d'Israel

La Batllessa de Ripoll i diputada al Parlament de Catalunya, Sílvia Orriols, continua creixent en xarxes socials i en popularitat. Abans dels comicis, algunes enquestes asseguraven que entre els ciutadans el nom és més conegut que el nom d'altres líders de formacions amb més representació institucional i amb el suport dels mitjans de comunicació.

Els motius de l?èxit s'expliquen per un discurs clar i sense maquillatge. Orriols parla dels problemes reals dels ciutadans, que són la preocupació per la delinqüència i la inseguretat. Igualment, no té cap inconvenient a transmetre les contradiccions d'algunes formacions polítiques, que asseguren ser feministes, però demanen respecte per les dones musulmanes.

En política internacional, el conflicte entre Israel i Palestina és a l'ordre del dia. L'Estat espanyol està disposat a reconèixer Palestina com a estat, un reconeixement que arribaria aquesta setmana i al qual se sumarien països europeus com Dinamarca i Noruega. Mig món assegura que s'està produint un "genocidi" d'Israel sobre el poble de Gaza perpetrat per Benjamin Netanyahu, que consideren un criminal de guerra i demanen a la Cort Penal Internacional la seva detenció.

Obliden la massacre duta a terme per Hamàs, el 7 d'octubre del 2023, quan més de 1.200 israelians innocents van ser assassinats a sang freda. Molts eren nadons i nens. A més, el grup terrorista va segrestar prop de 250 persones.

El primer ministre israelià no es va quedar de braços plegats i es va defensar immediatament. A partir d'aquí, els defensors de Palestina no han parat de créixer. És un conflicte que no deixa indiferent ningú i que ha provocat l'opinió dels polítics catalans. Comuns, CUP i associacions d'esquerra radical organitzen manifestacions i tancaments a les universitats per sol·licitar el cessament de les relacions amb Israel .

La líder d'Aliança Catalana, Sílvia Orriols, va trencar el silenci i va posar al seu lloc tots aquests que considerin que està malament llençar un paper a terra. "Si algun dia presideixo l'Estat català i algú traspassa les nostres fronteres per agredir, violar, torturar, segrestar i assassinar 1000 catalans, pes perseguiria fins a la fi del món".

El tweet d'Orriols, que uneix una bandera catalana i una d'Israel, s'ha fet viral i ha obert un debat a les xarxes. Comparen tots dos països i recorden que Palestina és una dictadura, a diferència d'Israel, que és una democràcia.

Debat en plenes eleccions europees

El conflicte entre Israel i Palestina així com el reconeixement d'Espanya de Palestina arriba en plena campanya electoral de les eleccions europees. Els partits d'esquerres volen abanderar la resposta contundent contra Israel i es vol convertir en els herois del poble que han derrotat el règim de Netanhayu.