Una dona sent atesa per un dentista

La clínica dental que tanca a Sabadell: 150 perjudicats amb el tractament a mitges

Aquest divendres està prevista una reunió dels afectats per dur a terme una acció judicial conjunta contra la propietat

La clínica dental Caredent, situada al centre de Sabadell, ha tancat sense avís previ i ha deixat uns 150 clients amb els tractaments a mitges i amb gran part del seu cost ja pagat, en alguns casos amb imports de fins a 14.000 euros. Així ho denuncien els afectats, que s'estan organitzant per emprendre accions judicials conjuntes contra la propietat. A banda del greuge per deixar tractaments penjats, també n'haurien cobrat d'altres sense que s'haguessin acabat fent o de menor qualitat que l'acordada.

Tot i que el propietari els hauria justificat que el motiu de la clausura era que el local on es troba el negoci s'ha de sotmetre a una remodelació, els clients detallen que no hauria pagat el lloguer des de feia mesos. Els clients s'han trobat amb el negoci tancat i tancat aquesta setmana, amb l'interior del local del passeig de la Plaça Major gairebé buit. Molts tenien accions pendents, algunes senzilles, com neteges bucals, i d'altres més complexes.

Casos greus amb clients desesperats

És el cas de Desiré Rangel, veïna de Sabadell que a principis del 2022 va començar un tractament que havia de durar 5 mesos en què li van extreure totes les peces dentals de l'arcada superior i inferior per substituir-les amb implants. "Havia de pagar-ho tot per avançat per poder iniciar el procediment, i no va iniciar fins al Nadal del 2022", explica en declaracions a l'ACN, una suma que pujava als 9.000 euros.

Tot i que el 2023 ja tenia la seva dentadura postissa, al mes i mig es va començar a esquerdar. El propietari li va dir que era per la seva mossegada, i amb un cost de 4.000 euros extra se l'haurien arreglat. Tot i això, després de la nova intervenció la dentadura va tornar a trencar-se. Rangel es va desplaçar fins a la clínica i no es va moure fins que va aconseguir el seu historial per veure què passava, perquè alguna cosa li feia mala espina. "Va arribar a venir la policia", explica, que va fer que els responsables li donessin tota la documentació.

"Vaig portar l'historial a una altra clínica i em van dir que m'ho havien soldat malament, que no era una dentadura fixa sinó una arcada de posar i treure, que per això es trencava", relata Rangel, que va reclamar a Caredent i li van admetre que era així que li tornarien els diners i li farien la part superior de la nova arcada:

"El dia que vaig quedar amb ells estaven els nois de la mudança desmuntant la clínica", afegeix. Rangel explica que el propietari tenia un soci que no participava directament en el negoci, i que ha assumit petites actuacions pendents a la seva clínica de Barcelona. Tot i això, la resta han optat per estudiar la possibilitat d'emprendre accions legals. Per aquest motiu, aquest mateix divendres, els afectats tenen convocada una trobada amb l'Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances (AICEC-ADICAE) per agrupar-se de manera oficial i dur a terme una actuació conjunta contra la propietat.