Els casos de catalanofòbia no paren de créixer. Són supremacistes espanyols a qui els corre odi per les venes i consideren que estan per sobre dels altres. Volen imposar el castellà perquè és la "llengua de tots", sota arguments com "en espanyol ens entenem tots" i altres de semblants. Si no fos pels catalans que es mantenen ferms amb el català, la nostra llengua ja hauria desaparegut.
El problema és que som molt pocs els que fem un mantinc el català. Si complim aquestes exigències, és a dir, si parlem en castellà perquè l'interlocutor parla en castellà, ningú no parlarà en català i el català s'extingirà. Ells són més, ells són majoria. Si mai no fan l'esforç de parlar en la llengua del país que els acull, com subsistirà la nostra llengua?
El darrer cas va passar en un taxi de Barcelona. En un taxi, quina sorpresa. El taxista va portar el client a Travessera de Gràcia quan aquest li havia demanat que el portés a Travessera de Dalt. Quan va veure que s'havia equivocat va dir: "Ves que te estoy hablando en castellano, porqué cojones me hablas catalán".
Comentaris en xarxes socials de suport al client
La xarxa social X es va omplir de comentaris a favor del client i en contra del taxista, convidant-lo a parlar en la llengua del país on treballa.
Coneguts activistes com Sergi Maraña o Albert Donaire li van recordar que els taxistes (igual que tots els treballadors que viuen i treballen a Catalunya) tenen l'obligació de conèixer el català. A més, el client és l'usuari, qui paga el servei, per tant, té dret a rebre el servei a la llengua oficial que ell vulgui.
Altres, tirant d'humor, li han recordat que els noms dels carrers no canvien en català i en castellà, de manera que el client no podia dir-li “Travessera de Arriba” .
Catalanofòbia a la sanitat
En xarxes socials és habitual veure casos de catalanofòbia a la sanitat. Metges i professional sanitari que treballen al nostre país però que no dominen l'idioma ni tenen ganes de fer-ho. Fa temps es va fer viral una infermera que renegava del fet d'aprendre català i reia de la llengua de 10 milions de persones.
Diàriament, a tot el territori on es parla català, amb especial incidència al País Valencià i Illes Balears, coneixem casos de catalanofòbia que són denunciats en xarxes socials.