Muntatge amb imatge d'un establiment de Bonpreu Esclat. A la dreta, una imatge amb un concert d'estiu

La cançó de l'estiu de Bonpreu i Esclat

Detalls sobre el tema que ha escollit la cadena catalana de supermercats

"En llatí, sidus, sideris descriu una constel·lació d'estrelles. Desiderare significa constatar l'abandonament de les estrelles i, per tant, desitjar és ser conscient de la seva absència. Siderland (la terra de les estrelles) és el viatge musical per les fronteres del desig: melodies brillants, sons electrònics i ritmes nocturns, que acompanyen lletres en què tres joves expressen l'eufòria, el plaer i la set de viure, però també angoixa, el desconcert i el buit”.

Amb aquesta definició oficial, s'autodefineixen la banda Siderland, composta per Uri Plana (veu i guitarra), Albert Sort (baix) i Andreu Manyós (bateria). Són tres amics convençuts que totes les coses, tan bones com dolentes, passen de nit. La seva obsessió per la foscor només és comparable a les ganes d'aproximar-se a la sonoritat dels èxits del pop internacional. I de fer-ho cantant en català. D'aquesta unió neix un estil que s'han pres la llibertat d'anomenar com a Pop Nocturn.

L'estiu en què tot esclatarà

Siderland són els escollits per interpretar la cançó de l'estiu de la cadena catalana de supermercats Bonpreu i Esclat: “Un estiu per esclatar”. Un tema refrescant, proveït de gran ritme i molt enganxós, que s'està distribuint des del 24 de maig passat a través de les plataformes digitals. El colorista videoclip de la cançó va a càrrec de Nebraska Produccions.

Siderland - Un Estiu Per Esclatar (Cançó de l’estiu de Bonpreu-Esclat)

El tema interpretat per la banda catalana és el mateix amb què van participar al Benidorm Fest 2023, i ha estat seleccionada per un comitè de Bonpreu i Esclat, comptant amb la col·laboració del Grup Enderrock, a partir d'una trentena de propostes. Enderrock i Bonpreu i Esclat ja havien mantingut una col·laboració prèvia per a la visibilitat dels músics catalans a través del projecte L'Hora Enderrock i la utilització de música autòctona als seus establiments. Amb aquesta elecció, la cadena que presideix Joan Font i Fabregó torna a demostrar la gran complicitat amb la cultura, l'idioma i el patrimoni català, i a més mostra el seu suport incondicional a favor de la divulgació de la música catalana.

Tot i que finalment no van ser els escollits, la veritat és que Siderland i el seu inequívoc estil eurovisiu va permetre la possibilitat de portar el català fins al Festival d'Eurovisió. I si bé finalment no han aconseguit el seu somni de triomfar davant l'audiència televisiva europea, és una banda en clara tendència ascendent, que a més ara ens permetrà portar millor les sufocants temperatures d'aquest imminent estiu a punt per esclatar.

Siderland són autors de temes previs que defineixen molt bé la seva idea i concepció musical, com ara "La festa infinita" i "Crema la pista". Ara, i com apunta Albert Sort, amb “Un estiu per esclatar” han creat “una cançó per ballar, per saltar, però alhora com és potent i ràpida també volem que hi hagi més pulsacions, però sobretot que tingui una doble lectura”.