Dues dones jubilades a la porta d'un cinema

Bones notícies per als jubilats aficionats al cinema

La iniciativa suposarà una inversió de 12 milions dʻeuros per part del govern espanyol, un 20% més

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts les bases per a la posada en marxa de la segona edició del programa de cinema a dos euros per a jubilats. Tal com ha explicat en roda de premsa el ministre de Cultura, Ernest Urtasun, aquesta iniciativa comptarà amb una inversió de 12 milions d'euros , un 20% més que la seva temporada anterior.

Es preveu que uns 9,5 milions de persones de seixanta-cinc anys o més puguin acudir dimarts a les sales per aquest preu extra reduït. "De tots els sectors culturals, el cine va ser un dels més afectats per la pandèmia, i dels que més va trigar a recuperar-se", va argumentar el ministre.

Així va funcionar la primera edició

La primera edició de la promoció de cinema a 2 euros per a jubilats a Espanya, coneguda com a "Cine Sènior", va començar l'11 de juliol de 2023, permetent que les persones més grans de 65 anys gaudeixin de pel·lícules a un preu reduït en una àmplia xarxa de sales de cinema.

La iniciativa es va dissenyar per promoure l'assistència a les sales de cinema d'aquest col·lectiu, que havia reduït significativament la seva assistència des del 2021. ,5 milions de persones. La inversió del Govern en aquesta mesura va ser de 10 milions d'euros aproximadament.

A Catalunya, 76 sales de cinema ofereixen aquest descompte, incloent diverses sales a Barcelona com ARENAS MULTICINES, ARIBAU MULTICINES, BALMES MULTICINES i altres. A més, s'està treballant per pactar la reducció de preus amb les principals associacions del sector de l'exhibició, que representen el 90% de les sales de cinema a Espanya. Aquest descompte complementa el dia de l'espectador habitual i s'ajustarà a les particularitats de cada cinema , com aquells que només obren els caps de setmana.

Aquesta mesura té com a objectiu lluitar contra el sedentarisme entre la gent gran i donar suport a la indústria del cinema, que ha estat particularment afectada per la pandèmia. També es busca revertir la tendència de disminució a l'assistència al cinema per part dels majors de 65 anys, incentivant la seva participació en activitats culturals.