Muntatge amb una imatge de la vista a la ciutat de Barcelona des de Montjuïc ia la cantonada superior dreta l'emoticona d'una sirena d'emergències

Alerta meteorològica important a Catalunya per al diumenge 31 de març

L'anunci l'ha realitzat Protecció Civil de Catalunya

Protecció Civil avisa que la situació meteorològica serà de "perill alt" per l'estat del mar aquest diumenge a pràcticament tota la costa. Els episodis més intensos es contemplen a partir de les 12 h del migdia, amb onades que superarien els dos metres i mig. La direcció de l'onatge serà de component sud i també hi haurà mar de fons "notable".

En paral·lel, es manté per a divendres l'alerta per vent a la Val d'Aran, Alta Ribagorça, Cerdanya i Ripollès, amb ratxes màximes de 25 metres per segon i vents que bufaran de component sud. De la mateixa manera, continua l'avís per pluges intenses a la Val d'Aran, Alta Ribagorça i els dos Pallars. Protecció Civil va demanar extremar les precaucions per la possible crescuda dels rius.

En les últimes hores, el temporal de mar ja ha afectat algunes passejades marítimes. A Barcelona, ​​la platja de Sant Sebastià ha perdut un gran volum de sorra, diverses canonades han quedat a la vista i s'han descalçat algunes dutxes. Al Baix Empordà, l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni s'ha vist obligat a tallar un tram del passeig marítim després que el temporal s'hagi empassat la platja. D'altra banda, a Tarragona, un menor i un home morien ofegats dijous a la platja del Miracle.

Més problemes a Catalunya amb el temporal

El canvi climàtic ha estat un fenomen global que està impactant fortament diferents regions del planeta, i Catalunya no n'ha estat l'excepció.

Un exemple recent de les conseqüències d'aquests fenòmens extrems és el que ha passat a la platja del Miracle a Tarragona. Aquesta zona, coneguda per la seva bellesa i atractiu turístic, va esdevenir l'escenari d'una tragèdia quan un temporal va cobrar la vida de diverses persones. L'onatge, inusualment violent, va provocar aquesta setmana la mort d'un jove i un turista alemany que va intentar rescatar-lo.