Muntatge amb una imatge de 'The Tyets' en concert. A la cantonada superior dreta, una emoticona d'una cara enfadada

Un Ajuntament valencià cancel·la un concert de 'The Tyets'

La polèmica decisió ha estat àmpliament criticada per part dels que havien comprat entrades

El concert de 'The Tyets' i 'Julieta' que s'havia de celebrar aquest divendres a la nit la sala 'Repvblicca' de Mislata es va suspendre només quatre hores abans per ordre municipal. El consistori va al·legar que s'havien venut més entrades del permès i va optar per enviar la Policia Local a precintar cautelarment el local, segons informen diversos mitjans valencians. “Hem flipat amb les notícies que afirmen que es van vendre més entrades del compte.

Cal saber que són falses. L'aforament de la Sala Repvblicca fa més de 30 anys que és de més de 1.350 persones. I es van posar a la venda només 1.300 entrades pensant, precisament, en la comoditat del públic”, ha criticat el grup del Maresme, que ha parlat de “traves administratives”.

"En cap cas la suspensió ha estat un problema de la promotora per haver venut més tiquets del compte, ni de la sala, ni del grup. Sinó de l'ajuntament que ha posat traves administratives a última hora", ha insistit 'The Tyets' en un post a Instagram. "Hem rebut la notícia una vegada arribats tots a València. La Sala està precintada per la Poli i no es pot fer el concert. No hi ha alternativa per aforaments ni disponibilitats", ha lamentat el grup de Mataró.

"Estem igual de tristos que vosaltres. Quin gran concert ens hem perdut. Ens sap molt. Tornarem", va reblar 'The Tyets'. Per part seva, la promotora Pro21Cultural -organitzadora del festival 'La Prèvia'- ha apuntat la suspensió del concert a "causes externes" a l'organització.

"L'ajuntament de Mislata ha precintat la sala, es veu que tenen un conflicte de normativa, llicència, permisos o similar, el cas és que fins a les 16 hores no ens ho han comunicat" , ha precisat la productora en un missatge a les xarxes socials. "Un 'marró' per a tots: artistes, promotora, la gent de la sala, públic, periodistes que estaven acreditades, tècnics d'escenari...", ha lamentat Pro21Cultural.

"Estem abatudes pel desenllaç d'aquesta situació, i cregueu-nos quan us diguem que ho hem lluitat fins a l'últim moment. Han estat moltes les hores invertides organitzant un esdeveniment que ens il·lusionava moltíssim", ha afirmat la promotora, que ha recordat que fa dos mesos que es van esgotar les entrades per a 'The Tyets' i 'Julieta'.

La sala 'Repvblicca' anuncia accions legals

"Des d'aquest moment procedim a la devolució de les entrades, aviat tindrà notícies", ha conclòs Pro21Cultural. Finalment, la sala 'Repvblicca' va emetre un comunicat on va negar que sobrepassés l'aforament permès i va carregar contra el consistori de Mislata, governat pel socialista Carlos Fernández Bielsa. "Per causes sobrevingudes alienes a la nostra voluntat, ens veiem obligats a cancel·lar el concert d'avui de 'The Tyets' i 'Julieta', i la sessió de matí de José Coll.

THE TYETS | La millor època de l'any (Videoclip)

Lamentem molt la situació i des de la sala Repvblicca esperem estar amb vosaltres com més aviat millor", ha manifestat la sala de concerts, que ha anunciat "accions legals" contra el tancament. "Des de l'ajuntament fa molts anys que intenten tancar-nos la sala. Primer, fent una ordenança municipal per capar l'aforament del recinte que té un aforament legal de seguretat de 1.700 persones , certificat i testat pels organismes competents", va recordar. la sala 'Repvblicca'.

"I ara han fet un pas més i ens han tancat preventivament. És a dir, no només et redueixo dràsticament l'aforament, sinó que et tanco el local perquè pressuposo que superaràs l'aforament que t'he imposat. No sabem d'on treuen això. precinte de la sala és totalment il·legal i el procediment nul, per la qual cosa iniciarem totes les accions judicials necessàries", van concloure els responsables de la sala de concerts.