Imatge de diverses persones caminant sota la pluja amb un paraigua

Activen l'alerta del pla Inuncat per acumulació de pluja a aquesta zona de Catalunya

L'alerta s'allargarà tot el dissabte

Protecció Civil ha activat aquest divendres a la tarda la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (Inuncat) per un avís d'acumulació de pluja, amb superació del llindar dels cent litres d'aigua per metre quadrat al nord-oest de Catalunya.

L'episodi, que es preveu entre aquesta nit i demà, ha d'afectar les comarques del Pirineu i Prepirineu de Lleida, tot i que, amb menys probabilitat, també pot arribar al Berguedà, el Ripollès i la Cerdanya. A part, es manté per demà dissabte l'episodi d'intensitat de pluja superior a vint mil·límetres en mitja hora amb xàfecs que aniran acompanyats de tempesta i calamarsa o pedra a partir del migdia a la franja oest del país.

A partir de diumenge a la matinada, el fenomen es desplaçarà cap a la franja litoral central i part de la sud i al llarg del matí s'estendrà cap al nord-est del territori i la Catalunya Central. Protecció Civil recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l'aire lliure.

Recorda, per exemple, que cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i que mai no s'han de creuar rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s'esperen intensitats i acumulacions més importants.