Muntatge amb una dona feliç assenyalant un smartphone. De fons la seu de l'empresa referenciada a la notícia

500 llocs de treball a la nova seu d'una important empresa a l'Hospitalet

La nova seu té més de 21.000 metres quadrats i la majoria de llocs de treball seran qualificats

La multinacional de perfumeria i moda Puig ha inaugurat dimecres la torre Puig T2 a l'Hospitalet de Llobregat, un edifici de 20 plantes i 21.000 metres quadrats que ocuparà 500 persones i que veu la llum 10 anys després de la construcció del primer edifici de la seu corporativa. El rei Felip VI i la reina Letizia han coincidit amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a l'acte d'inauguració del nou gratacels del gegant de la cosmètica català.

El president del grup, Marc Puig, ha acompanyat les autoritats i ha afirmat que la nova seu situada al costat de la torre Puig T1, inaugurada el 2014, demostra que la companyia “aposta per Barcelona” i també amb la “sostenibilitat i el benestar dels seus empleats". La comitiva també ha comptat amb el ministre d'Indústria, Jordi Hereu, l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto i el cap de l'oposició, Salvador Illa.

Els reis van arribar a la nova seu passades dos quarts de set i van ser rebuts fora de l'edifici per totes les autoritats menys pel president Aragonès, que els va rebre dins del vestíbul, on es va fer la foto de família. A les portes de l'edifici hi havia alguns veïns i curiosos que han rebut Felip i Letícia.

Llocs de treball altament qualificats

La torre estrenada aquest dimecres acollirà el hub d'operacions de la multinacional de la cosmètica amb un centre d'innovació que inclou una extensa zona d'innovació aplicada , prototipat i tecnologia d'experiència dins del món olfactiu. La companyia internacional té a la seva cartera marques de perfumeria, cosmètica i moda com Rabanne, Carolina Herrera, Charlotte Tilbury, Jean Paul Gaultier o Nina Ricci. L'any 2022 l'empresa va registrar uns ingressos de 3.602 milions d'euros i va vendre els seus productes a més de 150 països.

L'ampliació de la seu corporativa de l'empresa ha arribat envoltada de rumors sobre la seva sortida a borsa a l'estiu, però la companyia ha evitat fer cap referència. Així, el complex de les oficines centrals de Puig compta ara amb torre Puig-T1, inaugurada el 2014, i la nova torre Puig-T2. La torre Puig-T1, inaugurada amb motiu del centenari de la companyia, acull 500 col·laboradors més de l'oficina corporativa, de les oficines centrals i les funcions de suport, dels equips de les marques i el centre de perfumeria, així com a els empleats que treballen al mercat espanyol “Qui pensaria el 2014 que en tan poc temps necessitaríem una segona torre.

Aquest nou espai és una clara demostració de la nostra aposta per Barcelona", ha declarat el president executiu del grup. El nou gratacel ha estat dissenyat per lʻestudi dʻarquitectura GCA Architects i compta amb un disseny singular en què destaca una superfície de vidre. L'estructura genera diverses terrasses des de les quals els visitants i els empleats podran gaudir d'una vista panoràmica.

Un espai espectacular

Amb una superfície de més de 21.000 metres quadrats , compta amb 20 plantes d'oficines amb llum natural, sis ascensors intel·ligents i tres plantes d'aparcament amb estacions de càrrega per a vehicles elèctrics. El gratacel presenta espais polivalents i zones obertes informals, però també llocs que permeten més concentració o privadesa com la biblioteca silenciosa o espais bombolla de mida individual. Segons va detallar l'empresa, la torre Puig-T2 es va erigir sota criteris de sostenibilitat rigorosos per reduir no només la despesa energètica durant l'ús, sinó també l'impacte mediambiental de la construcció.