Ambulàncies del SEM

Tragèdia mortal en un accident de trànsit a l'avinguda Drassanes de Barcelona

Nou accident a la ciutat comtal

Un motorista de 54 anys ha mort aquest dilluns al matí en un sinistre de trànsit a Ciutat Vella en què s'ha vist implicat un camió. El sinistre ha passat poc després de les 7 del matí a l'altura del número 6 de l'avinguda de les Drassanes, al Raval. Aquesta és la vintena víctima per sinistre de trànsit a la capital catalana durant aquest 2023.

Fins al lloc dels fets s'han traslladat dotacions de la Guàrdia Urbana, Bombers de Barcelona i del Sistema d'Emergències Mèdiques. La Unitat de Recerca i Prevenció de l'Accidentalitat de la Guàrdia Urbana investiga les causes del sinistre per fer el corresponent atestat.

L'Ajuntament de Barcelona lamenta la mort d'aquest ciutadà i trasllada els seus condols a la família i als amics consolidant el compromís municipal per continuar treballant per reduir les víctimes de trànsit a la ciutat.

Evolució dels accidents de trànsit a Barcelona

En els darrers anys, l'evolució dels accidents de trànsit a Barcelona ha mostrat una sèrie de fluctuacions encara que els motius són evidents. El 2019, la ciutat va experimentar més de 9.000 accidents, amb 22 víctimes mortals, i la majoria són motoristes, com el de l'accident d'avui. Aquest any, es va registrar un 15% menys de ferits greus en comparació del 2018, i aproximadament el 85% dels vehicles implicats en els accidents eren cotxes, motocicletes, furgonetes o taxis, amb una notable participació de vehicles de mobilitat personal al 36 % dels sinistres

​El 2020, es va observar una disminució significativa en els accidents de trànsit, amb una reducció del 38% respecte a l'any anterior. Aquest any va marcar el valor més baix en sinistres greus i amb morts dels darrers 16 anys. Les víctimes mortals van disminuir a 14 i els ferits greus van baixar en un 39%. El 2021 els números també van ser baixos a causa de les restriccions per la pandèmia. Tot i això, el 2022, es va produir un increment en els accidents mortals, sent el pitjor any des del 2016. Hi va haver 23 víctimes mortals, amb una majoria de motoristes entre elles. Els districtes d'Eixample i Sants-Montjuïc van registrar la quantitat més gran de sinistres.