Ambulancia

Tragèdia mortal en un accident a Puigcerdà

Nou accident a les carreteres catalanes

Un motorista de 19 anys veí de Puigcerdà ha mort aquest dijous a l'hospital Parc Taulí de Sabadell on va ingressar ahir després de patir un accident a la carretera N-260, al pas per la capital de la Cerdanya. El sinistre va passar poc després de les sis de la tarda al quilòmetre 180 de la citada via, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

La motocicleta que conduïa la víctima i una furgoneta es van veure implicades en una col·lisió lateral per fregament, les causes de les quals estan sota investigació. El motorista va resultar ferit crític i va ser evacuat en helicòpter medicalitzat al centre hospitalari sabadellenc, on finalment va morir avui.

Arran de la incidència, que va obligar a tallar la via en tots dos sentits de la marxa, es van activar diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i dues ambulàncies i l'helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). L'SCT recorda que 29 persones han mort des de començament d'any a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

Altres accidents a la zona

En els darrers anys, Puigcerdà i la seva zona han estat escenari de diversos accidents, reflectint una preocupació creixent per la seguretat viària a la regió.

Un accident destacat a la zona va involucrar un tràgic succés on tres persones van perdre la vida després que un camió xoqués contra el seu vehicle tot terreny. Aquest incident, entre d'altres, ha contribuït a un augment en la sinistralitat a Catalunya, reflectint la necessitat de mesures de seguretat viària més estrictes i d'una consciència més gran sobre els perills a la carretera.

Tot i que el detall dels accidents específics a Puigcerdà no està tan àmpliament documentat en comparació amb àrees més grans, la zona no és immune a les tragèdies vials.