Ambulancia

Tragèdia mortal en un atropellament a Santa Margarida de Montbui (Barcelona)

Dinou persones han mort en accident de trànsit a les carreteres interurbanes des del gener

Un vianant va morir atropellat aquest dimecres a la C-37 a Santa Margarida de Montbui (Anoia), segons va informar el Servei Català de Trànsit (SCT). Els Mossos van rebre l'avís pocs minuts abans de les nou del vespre, per un sinistre al punt quilomètric 55,5 en sentit La Llacuna. Per causes que s'investiguen, un turisme va atropellar un vianant.

L'home va resultar ferit crític i els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) el van traslladar a l'Hospital General d'Igualada, on va morir. Amb aquesta són 19 les persones mortes en accident de trànsit a carreteres interurbanes des del gener. Arran de la incidència, es van activar tres patrulles dels Mossos d'Esquadra i tres ambulàncies del SEM.

Una carretera perillosa

La carretera C-37 ha estat escenari de diversos accidents en els darrers anys, marcant un historial de preocupacions pel que fa a seguretat viària. La C-37, en travessar diverses zones d'alta complexitat geogràfica i amb un flux constant de vehicles, ha evidenciat certes deficiències a la seva infraestructura , així com desafiaments en el manteniment i adaptació a les creixents necessitats dels conductors.

Els accidents en aquesta carretera han variat en gravetat, des de col·lisions menors fins a incidents fatals, provocant no només un debat públic sobre la seguretat viària sinó també impulsant les autoritats a prendre mesures concretes per millorar-les. Aquests incidents han estat provocats per diverses causes, incloent-hi l'excés de velocitat, les condicions meteorològiques adverses, la conducció sota els efectes de l'alcohol o les drogues, i el deteriorament d'alguns trams de la via.

Un dels incidents recents, a més del que ha tingut lloc avui, va incloure la tràgica mort d'una dona a Igualada el desembre del 2023, quan el seu turisme va col·lisionar frontalment amb un camió al quilòmetre 66,5 de la carretera.

Aquest accident, que va tenir lloc les primeres hores del matí, va resultar en la mort de la conductora del turisme, marcant un ombrívol recordatori dels perills presents en aquesta ruta. La magnitud de l'incident va mobilitzar nombrosos serveis d'emergència, inclosos els Mossos d'Esquadra i els Bombers de la Generalitat, encara que lamentablement no van poder fer res per salvar la conductora.

Tot i aquests esforços, la C-37 continua sent un punt d'atenció pel que fa a seguretat viària, i es reconeix que cal un compromís continu per avaluar i millorar les condicions d'aquesta important artèria. L'objectiu és clar: reduir la incidència d'accidents i garantir que la C-37 sigui una carretera segura per a tots els usuaris. La col·laboració entre les autoritats, els conductors i les comunitats locals és fonamental per aconseguir aquest fi , i així evitar que aquesta carretera continuï sent escenari d'accidents tràgics en el futur.