Ambulàncies del SEM

Tragèdia mortal en un accident a la Vilella Baixa

Nou accident a les carreteres catalanes

Un motorista ha mort després d'una sortida de via i caure per un barranc a la Vilella Baixa (Priorat). L'avís es va donar aquest dissabte a les 13.11 hores, quan per causes que s'investiguen, un home va sortir de la carretera T-702 al quilòmetre 20 i va caure per un barranc.

Fins al lloc dels fets es van mobilitzar tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, dos vehicles d'aigua, una dotació de comandament i dues dotacions del GRAE dels Bombers, una ambulància i l'helicòpter medicalitzat del SEM. El sinistre obliga a donar pas alternatiu a la via en tots dos sentits de la marxa. Segons dades provisionals del Servei Català de Trànsit, aquest any 30 persones han perdut la vida a la xarxa viària interurbana de Catalunya , deu de les quals són motoristes.

Una zona habitualment tranquil·la

La comarca del Priorat, coneguda per la seva rica història, la impressionant geografia i la contribució al món del vi, també enfronta desafiaments relacionats amb la seguretat viària i el desenvolupament infraestructural. Tot i que no es produeixen accidents de forma molt habitual n'han passat altres a més de l'esdevingut avui. Recentment un vehicle robat va caure per un barranc mentre els ocupants intentaven evadir la policia a Cambrils.

A més a més, s'ha fet un esforç significatiu per millorar la infraestructura viària de la comarca amb una inversió de 1,5 milions d'euros destinats a la millora de la carretera C-242. Aquest projecte inclou lʻeixamplament de cunetes de seguretat transitables i la millora del paviment al llarg dʻaproximadament nou quilòmetres.

La iniciativa per millorar la carretera C-242 no només millora la seguretat per als residents i els treballadors de la comarca, sinó que també beneficia el sector turístic, facilitant l'accés a cellers i punts d'interès en aquesta pintoresca regió de Catalunya. A més, aquest tipus de projectes contribueix al desenvolupament econòmic local, millorant les connexions amb mercats i serveis essencials per a la població.