Muntatge amb un cotxe de Mossos d'Esquadra ia la cantonada superior esquerra, dins d'un cercle, l'edifici on s'ha produït l'assassinat

Assassinada a punyalades una dona a Barcelona

Els Mossos investiguen el succés encara que no ha transcendit gaire informació

Els Mossos d'Esquadra contemplen la possibilitat que l'assassinat d'una dona de 48 anys al districte de Sant Martí pugui ser un crim masclista, però mantenen obertes altres hipòtesis. Ho van indicar a l'ACN fonts properes al cos. Els fets van passar divendres a les 12.45 hores, quan la policia va rebre un avís que alertava sobre una persona morta a l'interior d'un domicili ubicat al carrer Navas de Tolosa de la capital catalana.

Veïns de la zona han explicat que hauria estat la propietària de l'immoble on vivia de lloguer la víctima la que l'hauria trobada. En arribar al lloc, els agents van constatar que el cos presentava signes de violència ja que havia mort a ganivetades. La Divisió de Recerca Criminal ha obert una investigació per aclarir el succés.

Tot i que fonts properes a la investigació van assenyalar que hi ha una elevada probabilitat que aquesta mort es correspongui amb un crim masclista, van remarcar que el cas està sota secret d'actuacions i que encara s'estan valorant tots els escenaris possibles.

Augment de les morts violents i els crims a Barcelona i altres zones de Catalunya

Barcelona ha viscut un augment significatiu en la quantitat de crims durant l'any 2023. Els reports indiquen que hi ha hagut un increment del 33% en els crims comesos en comparació de l'any anterior, amb un total de 35 persones assassinades a Catalunya des del gener fins juny de 2023, la darrera data en què es tenen dades concretes. Els tipus de crims han variat i inclouen des de casos de violència domèstica i de gènere fins a assassinats relacionats amb l'àmbit delinqüencial, especialment amb el tràfic de drogues.

Entre els casos reportats hi ha ajustaments de comptes relacionats amb el narcotràfic, tirotejos i altres actes violents. Alguns d'aquests crims encara estan sota investigació, i les autoritats han aconseguit resoldre la majoria. Tot i això, encara queden alguns casos sense resoldre que inclouen execucions i troballes de persones mortes en diverses circumstàncies, algunes relacionades amb el tràfic de marihuana i altres encara per determinar. La sensació d'inseguretat és creixent i així ho manifesten molts ciutadans a les xarxes socials.

El primer crim de l'any va tenir lloc la nit de Reis a l'Hospitalet de Llobregat, i es van seguir registrant incidents violents al llarg dels mesos, incloent-hi diversos relacionats amb violència de gènere a llocs com Balaguer, Barcelona, Móra la Nova, Cornellà de Llobregat i Hospitalet de Llobregat.

La situació reflecteix un moment convuls pel que fa a la seguretat a Catalunya i ha provocat preocupació entre la ciutadania i les autoritats. S'espera que el nombre de crims per al final de l'any superi el de l'any 2022.