Muntatge amb una imatge del pis cremat a Calella ia la cantonada superior esquerra el dibuix d'una sirena d'alarma

Gir en el cas de l'incendi de Calella amb multireincidents implicats

Situació fora de control a Calella mentre els polítics es dediquen a desviar latenció

Una de les persones que es trobaven al pis incendiat a Calella (Maresme) és un dels acusats d'haver provocat un altre incendi a un altre pis molt proper al lloc dels fets, fa poc més d'un mes. És, de fet, una de les persones que integra el grup de multireincidents fitxats per la Policia Local i que ha provocat diversos incidents les últimes setmanes.

Tot i això, a l'incendi d'aquest dilluns tot apunta que es tractaria d'un accident, segons els Mossos d'Esquadra. Tot i això, la investigació encara està en marxa i les hipòtesis estan obertes. Algunes fonts indiquen que es tractaria d'una venjança. Almenys en un primer moment es pensava així. El gir de l'accident obre noves possibilitats.

Pel que fa a la resta d'implicats –la persona morta i una tercera persona– no han transcendit més dades, però sí que es tractaria d'un pis "conflictiu", segons fonts properes als fets. Alguns veïns, de fet, l'haurien assenyalat com a pis ocupat il·legalment, però aquest extrem ha estat desmentit per fonts municipals. La propietat era d'una de les persones que hi vivia, heretada de la seva mare, segons les primeres informacions.

Doble moral dels polítics de la zona

Els alcaldes de Junts per Catalunya a la comarca del Maresme han expressat el seu suport a la petició de l'alcalde de Calella, Marc Buch, que ha sol·licitat un canvi a la llei per permetre l'expulsió de delinqüents estrangers multireincidents. Aquesta petició sorgeix com a resposta a problemes de seguretat a la regió, i se centra en els delinqüents que, segons Buch, han fet de la delinqüència el seu sistema de vida. La sol·licitud inclou canvis legals per combatre la multireincidència i les ocupacions, buscant posar fi a la impunitat dels qui cometen delictes repetidament.

Uns alcaldes que, després no fan res sobre la base de les competències que tenen per solucionar aquests problemes. Al contrari, no tenen objeccions a donar ajudes socials a persones tan problemàtiques.

La posició de Buch i altres alcaldes del Maresme ha generat respostes diverses. Mentre que alguns donen suport a la necessitat de mesures més estrictes, altres s'han queixat. És el cas de partits polítics com ERC i la CUP, que directament titllen de “racista” a qui exigeix ​​que es prenguin mesures contra persones que han fet de la delinqüència la seva forma de vida.