Muntatge d'una llanxa dels Mossos d'Esquadra amb una emoticona de sirena a la cantonada superior dreta

Apareix un cadàver al mar a prop de Tossa de Mar

Els Mossos estan investigant les circumstàncies del succés i intentant determinar la identitat del cadàver

El cadàver d'un home ha aparegut aquest dissabte flotant al mar entre les poblacions de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà) i Tossa de Mar (Selva), segons va avançar 'El Caso' i va confirmar l'ACN. El cos ha estat localitzat als voltants del migdia davant de la platja de Vallpresona pel patró d'una embarcació d'esbarjo, que ha donat l'avís ràpidament al telèfon d'emergències 112.

Els Mossos d'Esquadra, els Bombers de la Generalitat i la Guàrdia Civil es van desplaçar a la zona per poder recuperar el cadàver de l'home, d'edat indeterminada. La unitat subaquàtica dels Mossos s'ha encarregat d'extreure el cos de l'aigua i ja s'han començat les investigacions per esbrinar la identitat de la víctima i les circumstàncies de la seva mort.

Investigació oberta

De moment, la policia catalana no té constància que s'estigués buscant cap persona desapareguda a la zona i encara és aviat per fer conjectures amb les poques dades de què es disposa.

Augment de les morts a platges catalanes en els darrers anys

En els darrers deu anys, un total de 300 persones han mort ofegades a Catalunya, de les quals 223 van morir a platges i 77 a piscines. Aquestes dades, proporcionades per Protecció Civil de la Generalitat, revelen un augment preocupant en els casos d'ofegament, especialment a les platges catalanes. L'any 2022 va ser particularment greu, amb 44 morts reportades: 30 a platges i 14 a piscines. Aquest increment en els ofegaments ha portat a un augment de la conscienciació i les mesures de prevenció en aquestes àrees. En aquestes estadístiques no es computa l'aparició de cadàvers morts per mort violenta.