Ambulàncies del SEM

Tragèdia mortal en un accident de trànsit a Castell-Platja d'Aro

Un total de deu persones han perdut la vida en sinistre de trànsit aquest any a la xarxa viària interurbana de Catalunya

El conductor d'una motocicleta ha mort en un accident a la GIV-6621 a Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà). Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), el sinistre va passar al punt quilomètric 1,4 de la via a les 12.12 hores. Per causes que encara s'estan investigant, un turisme i una motocicleta han xocat frontalment.

Com a conseqüència de l'accident, va morir el motorista. Arran de la incidència, s'han activat cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). A banda, s'ha tallat la carretera en els dos sentits de la marxa.

La província de Girona, una zona amb molts accidents de trànsit

L'any 2017, es van registrar un total de 28 morts en accidents ocorreguts a vies convencionals de Girona, segons les dades de la Direcció General de Trànsit (DGT). Aquestes xifres són representatives del risc constant a les carreteres i la importància de mesures preventives i de seguretat viària.

Cal destacar que les víctimes mortals no es limiten només als conductors o passatgers de vehicles; també s'hi inclouen vianants que lamentablement han perdut la vida en incidents vials. A tot Espanya, durant l'any 2019, la xifra de morts en accidents de trànsit es va situar en 1.755 persones, amb la majoria d'aquestes, 1.236 persones, succeint en vies interurbanes.

La província de Girona no és aliena a aquests esdeveniments desafortunats. Un exemple concret de la gravetat d'aquests accidents és un accident ocorregut recentment, on hi va haver dos morts a Girona.

És important que el públic estigui informat sobre aquestes estadístiques i casos no només com una qüestió de coneixement general sinó també com un recordatori de la importància de la prudència a la carretera i del respecte a les normatives de trànsit per minimitzar aquests tràgics successos. Els esforços per millorar la seguretat viària han de ser constants, i l'anàlisi detallada d'aquestes estadístiques és fonamental per dirigir aquests esforços de manera efectiva.