Ambulàncies del SEM

Tragèdia mortal en un accident a Agullana

Nova víctima mortal a les carreteres catalanes

Un home de 59 anys ha mort en un accident de trànsit a la N-II a Agullana (Alt Empordà). Fonts dels Servei Català de Trànsit (SCT) han informat que el sinistre va passar dimecres a les 23.02 hores , al punt quilomètric 771,5 i en sentit Girona. Per causes que encara s'estan investigant, un camió i una furgoneta van xocar.

Fruit del succés, el conductor i únic ocupant de la furgoneta va perdre la vida. Sis patrulles dels Mossos s'han desplaçat fins al punt, així com cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Les comarques gironines, una zona amb especial incidència d'accidents

En els darrers anys, la província de Girona ha experimentat diverses tendències en termes de sinistralitat viària. El 2021, es va registrar un total de 33 morts en 31 accidents de trànsit a les carreteres interurbanes de la demarcació de Girona. Aquest número va representar un augment en comparació del 2019, quan es van registrar 27 morts.

Els mesos de juliol i agost del 2021 van ser particularment letals, ja que van acumular el 40% del total de morts d'aquell any. Tot i això, malgrat aquest augment, hi va haver una reducció significativa en el nombre de morts en comparació del 2010, un any de referència per als objectius europeus en matèria de seguretat viària, amb una disminució del 45,9% en el nombre de morts .

La distribució geogràfica de les morts per accidents de trànsit a Girona va variar el 2021, amb la quantitat més gran de víctimes mortals a Gironès, seguida d'Alt Empordà, Baix Empordà i la Selva. Les principals vies on es van concentrar les morts van ser l'AP-7, N-II, C-31 i C-63.

A més, hi va haver un important augment en la mortalitat a la franja d'edat de 35 a 44 anys el 2021. Aquest grup d'edat, juntament amb el de 45 a 54 anys, van ser els que van registrar la majoria de les morts. Tot i això, es va observar una disminució en les morts entre les persones de 25 a 34 anys i les majors de 74 anys.

En general, a Catalunya hi va haver una disminució del 23% en el nombre de víctimes mortals el 2021 en comparació del 2019, encara que el nombre va ser superior al del 2020, un any marcat pel confinament pandèmic. Cal destacar que gairebé el 80% de les víctimes mortals eren homes, i la majoria de les morts van tenir lloc durant els caps de setmana o dies festius