Ambulancia

Tragèdia mortal en un accident de trànsit a Canovelles

Amb aquesta víctima són 7 les persones mortes en accident de trànsit el 2024 a la xarxa viària interurbana de Catalunya

Un motorista ha mort aquest dilluns al migdia després de patir un accident de trànsit a la C-352, a Canovelles (Vallès Oriental). Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, l'avís ha estat rebut a les 12.55 h. Per causes que encara s'investiguen, una motocicleta ha sortit de la via al punt quilomètric 26,3 de la carretera.

A conseqüència de l'accident, el motorista va resultar ferit crític i el van traslladar a l'hospital de la Vall d'Hebron, on finalment va morir. Arran de la incidència, es van activar cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra i tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Amb aquesta víctima són set les persones mortes en accident de trànsit des d'inicis del 2024 a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

Augment dels accidents al Vallès Oriental en els darrers mesos

En els darrers mesos, el Vallès Oriental ha estat escenari de diversos accidents tràgics. El 2023, es van registrar un total de 19 morts en 18 accidents de trànsit a la comarca, amb 12 persones mort en carreteres interurbanes i 7 en vies urbanes, cosa que representa un augment en comparació amb anys anteriors.

Un dels accidents més destacats va passar a Cardedeu, on dos conductors van perdre la vida després d'un xoc frontal a la C-35. A més, aquest accident va deixar una passatgera en estat crític i una altra persona ferida de menor gravetat. Aquest esdeveniment va tenir lloc el 30 d'abril de 2022.

Un altre incident lamentable va ser l'atropellament múltiple ocorregut a Montmeló l'11 de setembre del 2023, on tres noies i un noi, d'edats compreses entre els 19 i 22 anys, van ser atropellats mortalment per un tren. Aquest grup formava part de set persones que travessaven les vies del tren per un lloc prohibit per adreçar-se a un festival de música. Els altres tres membres del grup van resultar ferits lleus.

Aquests incidents reflecteixen una situació preocupant en termes de seguretat viària i mesures de precaució a la zona del Vallès Oriental.