Muntatge amb la imatge d'una ambulància ia la cantonada superior dreta, imatge de lloc de l'accident referenciat a la notícia

Tragèdia mortal en un accident de trànsit a Ventalló

Nou accident a les carreteres catalanes

El conductor d'un vehicle ha mort aquest dilluns després de xocar frontalment amb un altre cotxe a Ventalló (Alt Empordà). La víctima, de 56 anys i veí de Flaçà (Gironès), s'ha accidentat amb un altre conductor que ha quedat ferit i traslladat a l'hospital Josep Trueta de Girona.

El xoc s'ha produït al voltant de dos quarts de vuit del migdia, quan per causes que ara s'investiguen, els dos vehicles han xocat frontalment al quilòmetre 366,4 de la C-31. Arran de la incidència s'han activat quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, cinc dels Bombers, dues ambulàncies i l'helicòpter medicalitzat. Després de l'accident s'ha tallat la carretera en tots dos sentits de la marxa i els Mossos fan desviaments per altres vies.

Altres accidents a la zona

A la comarca de l'Alt Empordà, des del 2017 fins a l'actualitat, s'han registrat diversos accidents significatius, alguns dels quals han resultat en la pèrdua de vides i d'altres en ferits greus. Aquí hi ha un resum d'alguns dels accidents més destacats:

Accident a Palau-saverdera: Tres persones van morir en un accident de trànsit l'últim dia del 2023. El sinistre, que va involucrar un sol vehicle, va passar a la carretera GI-6103. S'especula que l'excés de velocitat podria haver estat una causa, encara que la investigació estava pendent en aquell moment. Les víctimes eren dos adolescents de 16 anys i un adult de 48 anys, tots residents de la comarca i vinculats al futbol local.

Un altre accident a Navata: Al juny de 2023, un menor en estat crític després d'un xoc frontal entre dos cotxes a la carretera N-260 a Navata va morir. L'accident va resultar en tres ferits addicionals. Els serveis d'emergència, inclosos Mossos d'Esquadra, Bombers i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), van intervenir en el rescat i l'assistència de les víctimes.

Accident a la carretera N-260 a Navata: En un incident separat a la mateixa carretera N-260, una menor va quedar en estat crític després d'un xoc frontal entre dos vehicles. Aquest accident també va deixar tres ferits més de diferent gravetat. Els afectats van ser traslladats a l'Hospital Josep Trueta de Girona per rebre atenció mèdica.

Accident a la GI-623: Al setembre de 2021, la conductora d'un turisme va morir en un accident a la GI-623 a l'alçada de Saus, Camallera i Llampaies. La sortida de la via va ser la causa del sinistre, segons va informar el Servei Català de Trànsit (SCT). Aquest accident va elevar a 96 el nombre de persones que van perdre la vida en sinistres de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya aquest any.

Aquests accidents destaquen la importància de la seguretat viària i l'impacte devastador que els accidents de trànsit poden tenir a les comunitats locals. La prevenció, l'educació viària i el compliment de les normes de trànsit són essencials per reduir aquests incidents tràgics.