Ambulàncies del SEM

Tragèdia mortal en un accident a Sant Vicenç dels Horts

25 persones han perdut la vida a les carreteres catalanes des de començament d'any

Un motorista ha mort i l'acompanyant ha resultat ferida crítica aquest divendres, poc abans de les tres de la tarda, en un xoc entre la motocicleta en què viatjaven i un automòbil al quilòmetre 603 de la carretera A-2, al terme municipal Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) en sentit Martorell.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha indicat que les causes de la topada entre el turisme i el vehicle de dues rodes estan sota investigació. La dona ferida crítica ha estat traslladada a l'Hospital de Bellvitge. Amb aquesta víctima són 25 les persones mortes en accident de trànsit aquest any a la xarxa viària interurbana de Catalunya.

Arran de la incidència, s'han activat tres patrulles dels Mossos d'Esquadra i quatre ambulàncies i l'helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

L´A-2, una de les carreteres més importants de l´Estat

L' Autovia A-2, coneguda també com l'Autovia del Nordeste , és una de les principals artèries de comunicació d'Espanya, connectant Madrid amb Barcelona i travessant ciutats importants com Guadalajara, Saragossa i Lleida. És part de l'E-90 dins de la Xarxa de Carreteres Europees, cosa que subratlla la seva importància no només a nivell nacional sinó també com a ruta clau per al trànsit procedent d'Europa que es dirigeix ​​cap al centre de la península ibèrica i Portugal.

Originalment composta per trams de carretera que no tenien el títol d'autovia, l'A-2 va ser transformada en autovia als anys 1990-91, unint inicialment Saragossa i Madrid. Aquest recorregut va ser part del que es coneixia com a carretera N-II, una de les carreteres radials històriques d'Espanya. L'autovia s'ha expandit des de llavors, estenent-se cap a Barcelona i, en etapes posteriors, cap a la frontera amb França, abastant aproximadament 60 trams diferents.

Altres accidents a la A-2

En els darrers anys, els accidents a la A-2 han inclòs una varietat d'incidents, cadascun amb les seves circumstàncies i conseqüències. Per exemple, un accident ocorregut a l'A-2 al seu pas per Guadalajara el juliol del 2021 va involucrar un tall de trànsit sentit Madrid a causa d'una col·lisió que va resultar en ferides per a una dona i una nena. Aquest incident específic va provocar que el trànsit fos desviat temporalment a una via de servei limítrof, encara que l'autovia va ser reoberta poques hores després de l'accident.