Ambulàncies del SEM

Tragèdia mortal en un accident a Sant Pere de Ribes

També hi ha un ferit

El passatger davanter d'una furgoneta ha mort en un accident de trànsit a la C-31 a Sant Pere de Ribes (Garraf) aquest dilluns a primera hora, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). Els Mossos van rebre un avís a les 5.41 hores per un accident al punt quilomètric 158 de la C-31.

Per causes que s'investiguen, hi ha hagut una sortida de via d'una furgoneta. A causa del xoc, va morir el passatger davanter, un home de 51 anys. El conductor d'aquest vehicle va resultar ferit menys greu i va ser traslladat a l'Hospital Residència Sant Camil.

A l'accident han treballat sis patrulles dels Mossos, tres dotacions dels Bombers i tres unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Altres accidents a la C-31

La carretera C-31 ha estat escenari de nombrosos accidents en els darrers anys, evidenciant preocupacions significatives quant a seguretat viària en aquesta via que travessa Catalunya.

En particular, s'han enregistrat diversos xocs frontals greus. Per exemple, el juliol del 2022, un tràgic accident a la Tallada d'Empordà va resultar a la mort d'un conductor i ferides greus a dues persones més. Els vehicles involucrats van col·lisionar de front, cosa que va portar a una intensa resposta per part dels serveis d'emergència, incloent-hi l'excarceració dels ferits.

A més, altres incidents similars han tingut lloc al llarg d'aquesta ruta. El novembre de 2022, dues persones van morir en un xoc frontal a Avinyonet de Puigventós, després que un conductor va fugir del lloc, encara que va ser detingut més tard. Aquests esdeveniments ressalten un patró recurrent d'accidents severs a la C-31 que resulten en talls de trànsit i operatius extensos d'emergència.

Els esforços per millorar la seguretat viària inclouen la instal·lació i el manteniment de radars de velocitat, que han mostrat un augment significatiu en les multes imposades, reflectint un esforç continu per disminuir la velocitat excessiva i, per tant, els accidents. El 2022, un radar a la C-31 cap a Palamós va registrar gairebé 58,000 sancions.