Ambulàncies del SEM

Tragèdia mortal en un accident a la Ronda Litoral, a Sant Adrià de Besòs

Segon accident del dia a les carreteres catalanes

Un motorista ha mort aquest dimecres a la nit en accident de trànsit a la carretera B-10, la Ronda Litoral, al seu pas per Sant Adrià de Besòs. Els fets han passat cap a dos quarts de nou al quilòmetre 4,1 de la via esmentada en sentit Llobregat, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

Per causes que s'investiguen, s'ha produït un accident amb una motocicleta implicada. Com a conseqüència, el motorista ha mort. A l'accident, que va obligar a tallar la via en sentit Llobregat, van treballar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i quatre unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Segons les dades de l'SCT, que puntualitza que són provisionals, 33 persones han mort a la xarxa viària interurbana de Catalunya des de començament d'any, 11 de les quals són motoristes.

Molts accidents

La Ronda Litoral de Barcelona ha estat escenari de diversos accidents tràgics en els darrers anys, destacant la vulnerabilitat dels motoristes en aquesta concorreguda via. Els successos registrats abasten des de col·lisions fatals que han resultat en la mort de conductors de motocicletes fins a accidents que han causat greus congestions de trànsit i han afectat altres vehicles.

En particular, la matinada del Cap d'Any del 2024, es va informar d'un accident on un jove de 21 anys va perdre la vida i tres persones més van resultar ferides. Aquest va ser el primer accident mortal registrat a Barcelona el 2024, seguint les 20 morts que van tenir lloc a la ciutat l'any anterior.

Un altre incident a destacar és la mort d'un motorista de 28 anys a l'agost de 2021 , cosa que ressalta l'alt risc que enfronten els motoristes a la Ronda Litoral. A més, el febrer del 2024, un home de 59 anys va morir en un accident que va involucrar un camió, marcant la tercera mort en un accident de trànsit a la ciutat de Barcelona aquell any.

Aquests tràgics successos han portat la Unitat de Recerca i Prevenció de l'Accidentabilitat de la Guàrdia Urbana a fer investigacions detallades per aclarir-ne les causes i prevenir futurs accidents.

Més enllà dels accidents mortals, la Ronda Litoral també ha estat testimoni d'incidents que, encara que no letals, han provocat problemes de mobilitat importants. Els accidents múltiples i les avaries han resultat en col·lapses i retencions severes, exacerbant la congestió que ja és comú en dies de pluja.