Ambulàncies del SEM

Tragèdia mortal en un accident a Aitona

Nou accident a les carreteres catalanes

Un conductor de 20 anys de Seròs (Segrià) ha mort aquest dissabte a la nit en un accident a la LP-7041 al terme municipal d'Aitona (Segrià). El seu acompanyant, de la localitat de Mequinensa (Baix Cinca), va resultar ferit i va ser traslladat a l'Arnau de Vilanova de Lleida.

Per causes que s'investiguen, el sinistre es va produir cap a les deu de la nit al punt quilomètric 9, després que el vehicle sortís de la via i bolqués. Arran del sinistre, la via va quedar tallada en tots dos sentits durant tres hores. Amb aquest accident ja són 3 les víctimes mortals a les carreteres de Lleida en una setmana. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat sis patrulles dels Mossos d'Esquadra, quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat, que han fet tasques d'excarceració, i tres ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Increment de la sinistralitat a Lleida

En els darrers anys, Lleida ha experimentat diversos accidents de trànsit significatius. El 2024, es va reportar un tràgic accident a Llardecans, Lleida, on un conductor d'una furgoneta va morir després de sortir de la via. Fins aleshores, onze persones havien perdut la vida en accidents de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya l'any en curs. Les dades indiquen que, en comparació amb anys anteriors, hi ha hagut fluctuacions al nombre d'accidents i víctimes.

Per exemple, el 2017 Lleida va registrar una disminució en el nombre de víctimes mortals en comparació de l'any anterior, però el 2020, malgrat les restriccions de mobilitat per la pandèmia, es va igualar la xifra de l'any anterior amb sis morts. El març del 2021, un dels casos més lamentables va ser la mort d'un nen de 9 anys en una col·lisió frontal.

A més, les carreteres lleidatanes han registrat un augment del nombre de ferits en accidents de trànsit. En un període de 2023, prop d'un miler de persones van resultar ferides , cosa que representa un augment del 20% en comparació del mateix període de 2022. D'aquests, 109 van ser ferits greus, un increment del 17,2% respecte a l'any anterior. Pel que fa als motoristes, es va observar un augment important en el nombre de ferits, en la línia del que passa a tot el país.