Ambulàncies del SEM

Tragèdia mortal en un accident de trànsit al districte de Sant Andreu de Barcelona

És la segona víctima mortal en accident de trànsit aquest 2024 a la capital catalana

Un home de 32 anys ha mort aquest dijous al migdia a Barcelona després que la motocicleta on viatjava de passatger s'hagi vist implicada en un accident de circulació amb un camió. Els fets han passat poc abans de dos quarts de dotze del migdia a l'altura del número 614 de l'avinguda Meridiana, al districte de Sant Andreu.

La conductora de la motocicleta ha resultat ferida lleu. Fins al lloc dels fets es van traslladar dotacions dels Bombers de Barcelona, ​​del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i la Unitat de Recerca i Prevenció de l'Accidentalitat de la Guàrdia Urbana , que investiga les causes del succés.

Aquesta és la segona víctima mortal per accident de trànsit aquest any a Barcelona. El Consistori va lamentar la mort i va traslladar el condol a la família i amics de la víctima.

Creixen els accidents a Barcelona

En els darrers anys, Barcelona ha tingut alguns problemes pel que fa a la seguretat viària, particularment en relació amb els accidents de trànsit. L'any 2022, el darrer del qual es tenen dades oficials completes, va ser especialment preocupant, ja que es va registrar el nombre més gran d'accidents mortals en sis anys, amb 23 víctimes fatals. D'aquestes, 16 eren motoristes, 5 vianants i 2 conductors de turisme. Els districtes d'Eixample i Sants-Montjuïc van ser els més afectats per aquests sinistres.

La preocupació per la seguretat dels motoristes és elevada, ja que més de la meitat de les víctimes mortals en accidents de trànsit a Barcelona en l'última dècada eren motoristes, tot i que només representen el 8% dels desplaçaments diaris a la ciutat. Això indica un desajust significatiu entre la proporció de motoristes a la circulació i la seva participació en accidents mortals.

El 2021, Barcelona va experimentar al voltant de 7,000 accidents de trànsit, una xifra 22.4% superior a la del 2020, però encara un 24.4% inferior a la del 2019. Aquest any, 12 persones van perdre la vida en accidents de trànsit, incloent-hi 8 motoristes, 2 usuaris de patinets elèctrics, un conductor d'autobús i un vianant.

Els accidents a Barcelona no només han estat mortals, sinó que també han deixat un nombre considerable de ferits greus. El 2021, 166 persones van patir lesions greus, i la majoria dels sinistres van involucrar turismes, motos i, en menor mesura, furgonetes i camions.

Les principals causes

Pel que fa a les causes dels accidents, la manca d'atenció en conduir, no respectar les distàncies de seguretat, fer girs indeguts o sense precaució, i l'incompliment de les normes de trànsit per part dels vianants són alguns dels factors més destacats . A més, l'alcohol ha estat un factor important als accidents, amb un nombre significatiu d'incidents relacionats amb la conducció sota la influència de l'alcohol.

L'Ajuntament de Barcelona ha reconegut la gravetat de la situació i treballa per reduir el nombre d'accidents i millorar la seguretat viària a la ciutat. Els esforços inclouen la vigilància i la prevenció de comportaments perillosos com la conducció sota la influència de l'alcohol i l'excés de velocitat.