Urgilia

URGILA: Tots els detalls del grup musical del moment

El grup és de Valls i té molt d'èxit

URGILA es defineix com un grup d'alta tensió musical. Els seus components són Dami Garcia a la percussió i Xavi Torres, veu, guitarra i baix. Ells són els components del revolucionari grup català, de Valls. "La Dami i jo vam començar a tocar versions sense cap pretensió, només per passar-ho bé i compartir la nostra afició per la música" , ha explicat Torres. Els membres del grup, a partir de la improvisació, es van adonar que podien compondre junts i ràpidament van començar a sorgir les seves cançons.

"A partir de llavors, vam deixar de fer versions per apostar per temes propis i, quan ja en teníem prou, vam pensar que seria bona idea plasmar-los en un disc". Segons es pot llegir a la Revista Enderrock de la mà del periodista Sergi Núñez, actualment han gravat dos CDS i esperen gravar-ne molts més. El primer és "Animals perillosos" . I el segon: “Alta Tensió” .

L'estil de música es podria considerar heavy metall. És un producte català propi i poc explotat de moment. Estem acostumats a aquest tipus de música en anglès, però no a l'idioma de Catalunya. El seu Instagram és @urgila_rockmetalcatala i també tenen pàgina de Facebook: facebook.com/urgilia

Importància de la música en català

Urgila està fent una gran feina, igual que altres grups i cantautors que aposten únicament per la llengua catalana. Erròniament, es tendeix a pensar que la nostra llengua és poc atractiva musicalment i que per guanyar-se la vida en aquest sector cal compondre en espanyol o anglès. Estan molt equivocats, ja que la música en català és molt sonora, enganxa i té el mateix dret a existir que la cantada en els altres idiomes.

Des de l'Associació de Música subtitulada en català he subtitulat centenars de cançons. La meva feina és fer la doble via, és a dir, subtitular al català música internacional i, el més important per difondre la nostra cultura, subtitular grans obres a l'anglès, perquè tothom pugui conèixer la bellesa del nostre idioma.

En aquest sentit, he subtitulat grans temes de Sopa de Cabra, Boig per Tu de Sau, Catarres, Txarango i també cançons de Lluís Llach i altres cantautors locals del moment com Cesk Freixas.

Vull compartir amb vosaltres un vídeo de Youtube, amb música d'Urgila, perquè els conegueu i perquè pugueu gaudir de la seva obra.

URGILA Alta tensió, segon disc disponible a partir del 31/5/2024