Muntatge amb imatge d'un establiment Bonpreu ia l'esquerra, dins d'un cercle, oli d'oliva

Oli d'oliva amb segona unitat al 70% a Bonpreu i Esclat fins al 17 de juny

L'oli d'oliva és un dels productes que més n'ha incrementat el preu en els darrers mesos

Des del 4 de juny fins al 17 de juny, les cadenes de supermercats Bonpreu i Esclat estan oferint una promoció exclusiva on pots adquirir la segona unitat d'oli d'oliva verge extra Coosur amb un descompte del 70%.

Aquesta oferta s'aplica a les varietats Picual i Hojiblanca a ampolles d'un litre. El preu de la primera unitat és de 14,99 €, mentre que la segona unitat costa només 4,50 €, cosa que deixa el preu final de dues ampolles en 19,49 €, resultant en un cost unitari de 9,74 € .

Un aliment el preu del qual ha anat a l'alça els últims mesos

El preu de l'oli d'oliva ha experimentat un increment preocupant en els darrers temps a causa de diversos factors. Un dels factors principals que ha afectat el preu de l'oli d'oliva és el clima.Les condicions climàtiques adverses, com ara sequeres perllongades i onades de calor, han impactat negativament en la producció d'olives. Espanya, sent un dels productors d'oli d'oliva més grans al món, ha vist una reducció en les seves collites a causa d'aquests fenòmens.

Els costos de producció també han augmentat. Des del preu de la mà d'obra fins a la despesa necessària per al cultiu i la producció de l'oli, tots aquests factors contribueixen a un cost final més gran per al consumidor.

A més, la demanda global d'oli d'oliva ha augmentat els últims anys, no només en països tradicionalment consumidors com Espanya i Itàlia, sinó també en mercats emergents on l'oli d'oliva està guanyant popularitat a causa dels beneficis per a la salut. Aquesta demanda creixent, combinada amb una oferta limitada, ha portat a un augment dels preus.

Detall de la promoció d'oli d'oliva a Bonpreu i Esclat
Detall de la promoció d'oli d'oliva a Bonpreu i Esclat | BonpreuEsclat

L'oli d'oliva verge extra és un ingredient versàtil

L'oli d'oliva és una opció excel·lent per amanir amanides. El sabor robust i afruitat pot realçar el sabor de les verdures fresques. Combina'l amb vinagre balsàmic o llimona per a una vinagreta clàssica. També podeu utilitzar oli d'oliva per marinar carns, aus i vegetals abans de rostir-los a la graella. Ajuda a mantenir els aliments sucosos i afegeix un sabor deliciós.

L'oli d'oliva és ideal per sucar pa o preparar bruschettas. Simplement ruixa una mica sobre una llesca de pa torrat i afegeix tomàquets frescos, all i alfàbrega per a un aperitiu saborós. També és adequat per cuinar a foc mitjà. Pots fer-lo servir per saltar verdures, preparar sofregits o com a base per a salses.

Finalment, encara que menys comú, l'oli d'oliva pot ser un ingredient clau en algunes postres, com coques i galetes, aportant una textura humida i un sabor únic.

Beneficis per a la salut

L'oli d'oliva verge extra és conegut pels seus nombrosos beneficis per a la salut. És ric en antioxidants i àcids grassos monoinsaturats, que són beneficiosos per al cor. El seu consum regular pot ajudar a reduir la inflamació , millorar els nivells de colesterol i contribuir a la salut general.