Muntatge amb una imatge de l´interior d´un establiment Bonpreu i al centre una bandera catalana

El plat típic català amb descompte del 50% en la segona unitat a Bonpreu i Esclat

La promoció estarà disponible fins el 22 d'abril

El trinxat de la Cerdanya és un dels plats més emblemàtics de la gastronomia catalana, un referent culinari que evoca la tradició i el sabor de les terres altes. Aquesta quinzena, els supermercats Bonpreu i Esclat porten una promoció que ret homenatge a aquest clàssic: un descompte del 50% a la segona unitat de Trinxat de la Cerdanya CARLIT , amb dues racions de 400 g.

La promoció és una oportunitat ideal perquè els amants de la bona taula i els que encara no han descobert aquest típic plat de la zona de la Cerdanya. L'oferta estarà vigent fins al 22 d'abril, donant temps suficient perquè els interessats aprofitin el descompte. El preu de la primera unitat és de 4,99 euros, i la segona unitat, en emportar-se la rebaixa, queda en 2,50 euros, cosa que significa que el cost mitjà per paquet seria de 3,74 euros cadascun en comprar dos .

Què és el Trinxat de la Cerdanya?

El trinxat de la Cerdanya és un àpat reconfortant i senzill que s'ha transmès de generació en generació. És un plat hivernal, originari de la regió de la Cerdanya, que es troba als Pirineus Catalans. La seva elaboració es basa en productes bàsics de la terra: patates i col, que es cuinen i es piquen conjuntament, sovint acompanyats de trossos de cansalada o botifarra. Aquest plat es fregeix després fins que adquireix una textura cruixent per fora i tendra per dins.

A més del sabor únic i la textura satisfactòria, el trinxat de la Cerdanya és un plat que aporta diversos nutrients essencials. Les patates són una font excel·lent d'hidrats de carboni, fibra i vitamina C, mentre que la col aporta un alt contingut en vitamines K i C, fibra i folats. La cansalada o botifarra, per la seva banda, afegeix proteïnes i greixos, que, encara que s'han de consumir amb moderació, són necessàries en una dieta equilibrada.

En termes de valors nutricionals, el Trinxat de la Cerdanya CARLIT ofereix un àpat complet, amb un equilibri de macronutrients que poden encaixar en diferents tipus de dietes. No obstant això, com conté cansalada, és important considerar el contingut de greixos saturats i ajustar la resta de la ingesta diària en conseqüència. Sempre és recomanable llegir les etiquetes nutricionals per obtenir la informació més precisa i adaptar-la a les necessitats individuals.

Detall de la promoció de trinxat de la Cerdanya a Bonpreu i Esclat
Detall de la promoció de trinxat de la Cerdanya a Bonpreu i Esclat | BonpreuEsclat

Tens temps fins al 22 d'abril

Per gaudir del Trinxat de la Cerdanya, no cal ser un expert a la cuina. El producte CARLIT ve preparat i llest per escalfar, cosa que facilita la degustació d'aquest plat típic sense necessitat de passar hores a la cuina. És ideal per a un dinar ràpid durant la setmana o com a plat principal en un sopar especial.

La tradició del trinxat a la Cerdanya és un testimoniatge de l'enginy de les comunitats muntanyoses per crear plats substanciosos i energètics que poguessin suportar els freds hiverns. Avui, el plat no només es gaudeix els mesos més freds, sinó que s'ha convertit en un element bàsic durant tot l'any a les llars i restaurants que valoren la cuina casolana i tradicional.

Estarà disponible a tots els establiments Bonpreu i Esclat fins a fi d'existències o, com a molt tard, fins al 22 d'abril del 2024.