Muntatge amb una imatge de Pablo Ojeda a la televisió ia la cantonada superior dreta, dins d'un cercle, una dona menjant una amanida de peu

Pablo Ojeda, nutricionista, aconsella el sopar ideal per a perdre pes

La importància d'un sopar saciador

L'elecció dun sopar adequat és crucial per a aquells que busquen perdre pes de manera saludable. Pablo Ojeda, reconegut nutricionista, destaca la importància de consumir aliments saciants que no només ajudin a controlar la fam sinó que també contribueixin a una pèrdua de pes sostenible. Ojeda, conegut pel seu enfocament pràctic i personalitzat, ha compartit valuosos consells sobre com estructurar un sopar ideal per a aquells que volen aprimar-se.

Per què optar per aliments saciants?

La sensació de sacietat és clau per evitar menjar en excés i mantenir un dèficit calòric necessari per perdre pes. Segons Ojeda, triar aliments rics en fibra, proteïnes i greixos saludables pot ajudar a perllongar la sensació de sacietat i reduir la necessitat de menjar entre hores. Aquesta estratègia no només facilita la pèrdua de pes, sinó que també millora la qualitat de la dieta en general.

Exemple de sopar Ideal segons Pablo Ojeda

Un sopar recomanat per Pablo Ojeda inclou una combinació equilibrada de proteïnes magres, vegetals i greixos saludables. El pollastre a la planxa o el peix són excel·lents opcions. Aquests aliments no només són baixos en calories sinó que també són rics en proteïnes, cosa que ajuda a mantenir la massa muscular durant la pèrdua de pes.

Verdures com el bròquil, l'espinac i els pebrots són riques en fibra i nutrients essencials. La fibra contribueix a la sensació de sacietat i millora la digestió. Afegir una petita porció d'alvocat o un rajolí d'oli d'oliva verge extra pot millorar l'absorció de vitamines liposolubles i proporcionar àcids grassos essencials.

Ojeda també recomana incloure una font de carbohidrats complexos en quantitats moderades, com una porció de quinoa o arròs integral, que aporten energia sostinguda sense provocar pics de glucosa a la sang.

Factors clau en la nutrició nocturna

Pablo Ojeda destaca que el sopar ha de ser lleuger però nutritiu per no sobrecarregar el sistema digestiu abans de dormir. Menjar en excés a la nit pot dificultar la digestió i afectar la qualitat del son, cosa que és crucial per a la pèrdua de pes efectiva. A més, Ojeda esmenta que un bon somni i la reducció de l'estrès són components essencials de qualsevol pla d'aprimament , ja que influeixen directament en el metabolisme i la regulació de la gana.

Ojeda ha abordat diverses vegades el tema del dejuni intermitent, un mètode que pot ser beneficiós per a algunes persones en reduir la finestra d'ingesta calòrica i promoure l'autofàgia cel·lular, ajudant així a la pèrdua de pes i la salut general. Tot i això, assegura que aquest mètode ha de ser personalitzat i supervisat per un professional per evitar deficiències nutricionals i altres problemes de salut.