Sofia Borbó, Felip Borbó i Letizia Ortiz

El mal tràngol que la Infanta Sofia ha fet passar als seus pares

La germana de la Princesa Leonor ha sortit rebel

La Infanta Sofia, la filla menor dels reis espanyols Felip VI i la Letizia Ortiz, ha generat recentment algunes preocupacions a la família reial espanyola a causa del seu rendiment acadèmic i comportament a l'internat UWC Atlantic College de Gal·les . Aquesta institució, coneguda pel seu rigorós Batxillerat Internacional, és la mateixa que prèviament va acollir la seva germana gran, la Princesa Leonor . Mentre Leonor va destacar per les seves altes qualificacions i adaptació exemplar, Sofia està enfrontant majors desafiaments, cosa que ha portat els seus pares a intervenir diverses vegades.

Sofia va començar els seus estudis a l'UWC Atlantic College l'agost del 2023, seguint els passos de la seva germana Leonor. Tot i això, a diferència de la seva germana gran, l'adaptació de Sofia ha estat més complicada. Tot i que l'objectiu d'enviar les dues germanes a aquest prestigiós internat a Gal·les era proporcionar-los una educació d'alta qualitat i l'oportunitat de desenvolupar la seva independència, els resultats fins ara han estat mixtos per a Sofia.

Expedient acadèmic mediocre

Tot i estar inscrita en un programa acadèmic exigent, les qualificacions de Sofia han estat més modestes comparades amb les de la seva germana. Les notes de Sofia, encara que aprovatòries, no arriben al nivell d'excel·lència que la Reina Letizia esperava. Aquest fet ha estat motiu de preocupació per a Letizia, que manté un estricte control sobre el rendiment acadèmic de les seves filles, arribant a sol·licitar informes setmanals sobre els progressos de Sofia.

Mal comportament i sancions del centre

Més enllà del rendiment acadèmic, el comportament de Sofia a l'internat ha estat un altre focus de preocupació. Sofia ha acumulat diverses sancions a causa de la seva impuntualitat i la seva tendència a adormir-se a classe, trets que, segons fonts properes, podria haver heretat del seu pare, el Rei Felip VI. A més, Sofia ha estat part de les festes de cap de setmana organitzades pels estudiants al pub local, cosa que ha generat queixes dels residents de Sant Donat's i ha obligat la Casa Reial a intervenir per evitar que aquests comportaments continuïn ​.

La resposta del Rei Felip VI i de la senyora Letizia Ortiz

La situació a Gal·les ha portat Felip VI i la Reina Letizia a prendre mesures per intentar corregir el rumb de Sofia. Letizia, coneguda pel seu caràcter controlat i disciplinat, ha insistit en una supervisió més gran del rendiment i comportament de la seva filla menor. Tot i la distància, Letizia ha intentat mantenir una influència constant en la vida de Sofia, incloent trucades als responsables de l'internat per assegurar que les seves directrius siguin seguides.

El camí educatiu de la Infanta Sofia a l'UWC Atlantic College de Gal·les ha estat fins ara una barreja d'èxits i desafiaments. Mentre que la independència i l'experiència internacional són aspectes positius de la seva estada a l'internat, les preocupacions acadèmiques i de comportament han generat un "disgust" notable per als seus pares, els Borbons actuals.