Muntatge amb la imatge d'un establiment Bonpreu ia la cantonada inferior esquerra, dins d'un cercle, calçots cuinant-se a la brasa

L'oferta de calçots i botifarra a Bonpreu per gaudir d'un gran dia

És època de 'calçotades'

Cada dues setmanes els supermercats Bonpreu i Esclat canvien el fulletó d'ofertes perquè els seus clients puguin gaudir de noves promocions i descomptes. Moltes d'aquestes ofertes tenen a veure amb la temporada en què estem. Aquesta setmana us hem parlat de promocions relacionades amb el Carnestoltes i avui toca parlar de calçots.

Bonpreu i Esclat han llançat una promoció que promet delectar els amants de la gastronomia catalana: una oferta especial de calçots i botifarra, dues icones de la cuina del país. Aquesta promoció dóna l'oportunitat de gaudir d'aquests productes a un preu reduït. També convida les famílies i els amics a reunir-se i celebrar la tradició culinària de Catalunya. És, sens dubte, una combinació per menjar amb un grup nombrós de persones i passar un bon dia.

Què inclou el lot estalvi?

L'oferta de Bonpreu inclou un lot de calçots Km0, és a dir, calçots que han estat cultivats dins d'un radi proper, garantint-ne la frescor i recolzant els agricultors locals. A més, el lot ve acompanyat d'una botifarra de porc saborosa amb pebre negre), presentada en una safata de 700 grams, perfecta per compartir. La botifarra, un embotit tradicional català, és coneguda pel seu sabor únic i la seva versatilitat a la cuina.

El preu d'aquesta oferta és de 8,99 euros i marca un estalvi important en relació amb el preu original de 11,34 euros. Aquesta promoció no és només atractiva per a la butxaca, sinó que també promet ser el centre d'un àpat memorable.

Promoció de calçots i botifarra a Bonpreu i Esclat
Lot estalvi de calçotada a Bonpreu i Esclat | BonpreuEsclat

Els productes

Els calçots, una varietat de ceba tendra i dolça, són un producte de temporada que es gaudeix principalment de novembre a abril. Originaris de Valls, Tarragona, els calçots són tan populars que fins i tot tenen la seva pròpia festa: La Calçotada. Aquesta celebració gira al voltant de rostir els calçots sobre flames obertes i després menjar-los amb una deliciosa salsa romesco, feta amb ametlles, nyores, all, oli d'oliva i altres ingredients.

D'altra banda, la botifarra, amb la textura sucosa i el sabor especiat gràcies al pebre negre, complementa perfectament la dolçor dels calçots. Tradicionalment, se serveix rostida o a la graella, i és un aliment bàsic a les barbacoes i trobades familiars.

La tradició de les calçotades

La tradició dels calçots es remunta a més de cent anys i ha estat una part fonamental de la cultura catalana. La calçotada és una activitat social que reuneix la gent per gaudir dels calçots rostits, generalment a l'aire lliure i en un ambient festiu. És més que un dinar; és una celebració de la comunitat i de l'amistat.

Per gaudir al màxim d´aquesta oferta, aquí hi ha alguns consells per cuinar i passar un bon dia amb família i amics:

Calçots: Rostir els calçots requereix una graella o una foguera. Han de cuinar-se fins que estiguin negres per fora, cosa que és senyal que per dins estan tendres i dolços. Embolica'ls en paper de diari perquè s'acabin de coure amb la seva pròpia calor i serveix-los amb salsa romesco.

Botifarra: La botifarra es pot cuinar a la graella o en una paella. Assegureu-vos de no punxar-la perquè conservi tots els sucs. Cuina-la a foc mitjà-alt fins que estigui ben daurada per fora i sucosa per dins.

Complements: Acompanya aquests plats amb un bon pa de pagès torrat i un vi negre jove o, si prefereixes, una cervesa artesanal catalana. O aigua o refresc per als que no beguin alcohol.

Fins quan estarà disponible l'oferta?

L'oferta estarà disponible fins el proper dilluns 19 de febrer de 2024 i es podrà trobar a tots els establiments Bonpreu i Esclat o fins a fi d'existències.